Alkoholi tarbimine põhjustab lapsele väärarenguid

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rase peaks hoiduma igasugustest mürkidest.
Rase peaks hoiduma igasugustest mürkidest. Foto: Liis Treimann

Ameerika Ühendriikide teadlased on täheldanud, et 80 protsendil naistel, kes on tarvitanud raseduse ajal alkoholi, sünnib laps väärarenguga.

Kõige kriitilisem periood on kolm esimest raseduskuud, mil kahjulike mõjude tulemusel võib rasedus katkeda või tekkida väärarenguid, sest kõigi elundite algmed tekivad just sellel perioodil, vahendab Shortnews.de.

Teadlaste sõnul on murettekitavalt sagenenud laste kesknärvisüsteemihäired. Raseduseaegne alkoholitarvitamine põhjustab lapsel mõtlemisraskusi, õppimis-, mälu- ja käitumuslikke probleeme.

Alkoholikahjustusega sündinud beebidel on tihti lisaks väärarengutele ka madal intelligentsuse tase. Kuna nende sünnikaal on väike, on see lapse eluohtlik.

Teadlased on avastanud, et isegi mõõdukas alkoholi tarvitamine raseduse esimeste kuude jooksul võib kahjustada sündimata lapse kognitiivset arengut.

Samuti on leitud, et inimestel, kelle ema jõi raseduse varases staadiumis alkoholi, on kõrgendatud risk sattuda 21.eluaastaks alkoholiprobleemidesse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles