Uus Eesti lühifilm «Suits» esilinastub täna Youtube’is

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader lühifilmist «Suits»
Kaader lühifilmist «Suits» Foto: Youtube

Täna, 9. märtsil 2009 esilinastub videoportaalis Youtube režissöör Jan Erik Nõgisto lühifilm «Suits». Tegemist on esimese Eesti filmiga omas žanris, samuti teadaolevalt esimese Eesti filmi virtuaalse esilinastusega.

 

Filmi peategelane on doktor Suits, pealtnäha sõbralik ja ohutu kodanik ja tubli teadlane. Ometi pole kõik nii puhas nagu pealtnäha paistab. Kui tänavalt hakkavad kaduma noored inimesed, saab selgeks, et ka Suitsul on oma varjatud pool ja valus sõnum kogu ühiskonnale.

Filmi võib kirjeldada kui segu thrillerist, splatterist, komöödiast ja meditsiinilisest õppefilmist.

Filmi nimiosas astub üles Jan Uuspõld, armastatud näitleja ja skandaalse mainega seltskonnategelane, kelle viimased tuntumad tööd on ühemehetrupi Monoteater asutamine ja nimiroll mängufilmis «Jan Uuspõld läheb Tartusse».

Teistes osades mängivad Viljandi Kultuurikolledžis õppivad noored näitlejad Mari Pokinen ja Ivo Reinok ning Kaspar Kannelmäe.

Filmi lavastaja Jan Erik Nõgisto (26) on noorema põlvkonna filmimees, kes on Eesti audiovisuaalmaastikul toimetanud juba 14. eluaastast saati. Tema seni säravamad tööd on konsultandiamet Saudi Araabia kuninglikule televisioonile, montaaž filmidele «Tühirand», «Müümise kunst», «Jan Uuspõld läheb Tartusse» ja 2007. aasta parimale muusikavideole, samuti on ta lavastanud paljud Kuukulgur Filmi telereklaamid.

Filmi on tootnud Kuukulgur Film (produtsent Kaspar Kaljas) ja seda rahastas Tervise Arengu Instituut.

Esilinastus Youtube’is tähendab, et film on vaatamiseks valmis, sõltumata kinosaali või pileti olemasolust. Tuleb avada http://www.youtube.com/suitsufilm või lihtsalt kirjutada otsisõnaks «Suitsufilm». Filmi kõrgresolutsioonis ja täispikkuses faili saab alla laadida ka Kuukulgur Filmi kodulehelt http://www.kuukulgur.ee/suitsufilm

PS:

"Suits" sisaldab vägivaldseid episoode. Vaatamine omal riisikol.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles