Maja Lõuna-Prantsusmaal vaid 10 euroga?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja Lõuna-Prantsusmaal vaid 10 euroga?
Maja Lõuna-Prantsusmaal vaid 10 euroga? Foto: SCANPIX

Kinnisvaramaaklerid kasutavad mitmesuguseid nippe, kuidas kinnisvara müüa.

Prantsusmaal tegutsev kinnisvarafirma Simpatico Group kasutab täiesti uut nippi, edastab Reuters.

See firma müüb kümne euro väärtusega kinnisvaraloto pileteid, mille abil on võimalik võita maja.

«Kinnisvara lõpliku hinna saame, kui lisame omaniku küsitavale summale notarikulud ja meie vahendustasu. Selle põhjalt langetame otsuse, kui palju me 10 euroseid pileteid müüki paneme. Piletite müümine lõpetatakse, kui summa on koos,» selgitas kinnisvarafirma esindaja Leonard Simpatico.

Enamikule oma kinnisvara müüvatele isikutele selline loteriil põhinev müük ei meeldi, kuid on ka neid, kellele meeldib.

Noël Maulio pari Marseilles oma maja müüki just selle loterii põhimõttel. Maulio tahab 115-ruutmeetrise maja eest saada 700 000 eurot. Kinnisvaraloteriiga peavõidu saanu saab maja kätte aga 10 euroga.

«Minu maja oleks ostetud ka tavalisel viisil ära, kuid see nõuab maja tutvustamist, läbirääkimisi ja liiga pikalt ootamist. Valisin kompromissi, ostja maksab selle eest vaid kümme eurot,» sõnas Maulio.

23-aastane ettekandja Roxane Tornero sai selle aasta mais majaloteriil peavõidu. Naise sõnul ei teeni ta nii palju, et oleks tavalisel viisil saanud endale maja osta.

«Ostsin kinnisvaraloterii pileteid 40 euro eest. Seega sain 264 000 eurot maksva elukoha vaid 40 euroga,» selgitas prantslanna.

Nüüd Tornerole kuuluva kinnisvara suurus on 110 ruutmeetrit. Tema ja ta elukaaslane kolisid sisse juuli alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles