Inna Uidil on kodus kuus kassi, papagoi ja kolm hakki

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inna Uit
Inna Uit Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Kirglik loomaarmastaja Inna Uit rääkis ajakirjale Pulss, et lisaks kuuele kassile ja papagoile elab tema kodus seitsmeaastane hakk Masja ning kaks aastast hakipoega.

«Ma pean midagi tegema, kui vaene loom on suremas või vajab abi,» selgitas Inna, miks ta on linnupojad oma hoole alla võtnud. «Muidugi oleks parem, kui linnud-loomad jääksid loodusesse, aga siin Lasnamäel elavad hakid üheksakorruseliste majade katustel ja kui pojad pesast välja kukuvad, ei leiagi enam kodu üles.»

Perenaine on end hakkide toitumisega põhjalikult kurssi viinud. Täiskasvanud lindudega on naise sõnul lihtne, kuid koristama peab tihti. «Süües panevad toidu automaatselt vette ja raputavad seejärel pead vasakaule ja paremale, nii et kõik lendab,» kirjeldas Inna.

Kuna toidu pärast ei pea linnud muretsema, jääb neil aega kilega sahistamiseks ja suplemiseks. Inna sõnul meeldib kõigile lindudele kaela pealt masseerimine ja nii ta istub õhtuti teleka ees ja masseerib oma süles tukkuvat aarat.

Hakid ei ole kõige targemad linnud, ka ei oska nad Inna sõnul rääkida ega laulda. Karjumise pärast magavad linnud öösel pimedas vannitoas. «Pimedas nad magavad hästi, ei tee piiksugi. Seal on nad ilusti kolmekesi koos.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles