Seksikad suupisted, mis tõstavad libiidot

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arbuus
Arbuus Foto: SCANPIX

Stress, keskkonnamõjud ja kesine dieet võivad kõik mõjutada libiidot ning suurendada haigestumise ohtu. Kui organismis on põletik, siis on verevarustus häiritud ja energiast tuleb puudu – normaalseks seksuaalsooviks on need aga hädavajalikud.

Saad oma energiat taastada, kui lisad teatud toiduained oma menüüsse, kirjutab youbeauty.com. Peale selle, et need toidud muudavad su enesetunnet, turgutavad need ka su väljanägemist.

Lõhe

Lõhes leidub rikkalikult omega-3 rasvhappeid, mis tagavad rakumembraanide liikuvuse. Omega-3 rasvhapped hoiavad kardiovaskulaarsüsteemi tervena, sest vähendavad põletikuohtu, takistavad vere liigset hüübimist ning hoiavad rasvad veres tervislikul tasemel. Vajalikke rasvhappeid leidub ka tuunikalas, tursas, hiidlestas ja makrellis.

Avokaado

Jah, avokaadod on küll rasvased, kuid neis leidub ka väga tervislikke omega-9 ja omega-3 rasvhappeid. Neil viljadel on põletikuvastane toime, mis tähendab, et nende söömine toetab südame-veresoonkonda ja hoiab veresuhkru taseme normis. Lisaks on neis rohkesti kiudaineid, antioksüdante ja valke. Lisa avokaado tükke salatisse. Selles sisalduvad rasvad aitavad organismil porganditest, salatilehtedest ja tomatitest toitained paremini kätte saada.

Arbuus

Arbuusis on rikkalikult tsitrulliini, mis parandab verevarustust. Samuti on selles antioksüdante lükopeeni ja beetakaroteeni, mis kaitsevad rakke. Praegu on just suurepärane aeg seda maitsvat vilja nautida. Ära pelga süüa ka arbuusi valget osa, sest selles leidub eriti palju tsitrulliini.

Pähklid

Kreeka pähklid, mandlid, sarapuupähklid ja pekanipähklid on heaks L-arginiini allikaks. Pähklites on ka palju taimseid omega-3 rasvhappeid. Lisa neid hommikusele pudrule või söö müsliga. Pähklid sobivad ka salatitesse ja on suurepäraseks pärastlõunaseks vahepalaks.

Roheline salat

Erinevad taimed nagu spinat, lehtkapsas, rukola (põld-võõrkapsas), aga ka vürtsid nagu petersell ja pune, sisaldavad rikkalikult klorofülle, mis puhastavad verd ja toetavad verevarustust. Samuti on neis A-, K- ja C-vitamiini ning mineraale, mis annavad palju energiat.

Seemned

Tsingipuudus võib kahjustada testosterooni tootmist ning süvendada depressiooni, mis omakorda pärsib libiidot. Kõrvitsa- ja seesamiseemned sisaldavad palju tsinki ja teisi vajalikke toitaineid. Lisa seemneidki salatisse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles