Berlusconit peetakse läbi Itaalia ajaloo kõige viletsamaks poliitikuks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi Foto: SCANPIX

Endine peaminister, meediamogul Silvio Berlusconi on hiljuti tehtud arvamusküsitluse kohaselt läbi aegade Itaalia viletsaim poliitik.

Hoolimata pooldajate vähesusest teatas Berlusconi, et ta haarab  Il Popolo della Libertà (PdL) parteis uuesti ohjad enda kätte ning pürgib 2013. aasta parlamendivalimistel Itaalia peaministriks, edastab Helsingin Sanomat.

Üle poole küsitlusele vastanud itaallastest on arvamusel, et Berlusconi on Itaaliale halvasti mõjunud. Vähem kui kümme protsenti vastanutest oli sama meelt viie ülejäänud vaatluse all olnud poliitiku kohta.

Küsitluses osales 1300 itaallast. Neil oli võimalus anda oma hinnang Itaalia kuuele kuulsale poliitikule.

Vastanutest 54 protsendi arvates on Berlusconi Itaalia poliitikamaastikul mänginud liiga räpaseid mänge. Praeguse valitsuse juhi ja peaministri Mario Monti kohta arvas nii vaid üheksa protsenti vastanutest.

Skandaale tekitanud Berlusconi on olnud Itaalia peaminister kolm korda. Viimane Berlusconi valitsus langes möödunud aasta sügisel, kui majandus- ja finantssektor kaotas Berlusconi vastu usalduse.

Möödunud nädalal teatas Berlusconi, et tuleb suurde poliitikasse tagasi ning päästab oma partei PdL-i.

Berlusconi arst Alberto Zangrillo sõnas raadiojaama Raddio 24 intervjuus, et tulevane peaministrikandidaat plaanib enne valimiskampaaniat kaalu langetada üheksa kilogrammi võrra.

Zangrillo lisas, et Berlusconile on tähtis, et ta saab olla poliitikas staar.

«Berlusconil on esimeseks numbriks olemine veres. Kui ta on kolmas või neljas, võib ta saada depressiooni ning haigestuda,» tõdes arst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles