Berlusconi tahab neljandat korda Itaalia peaministriks saada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Silvio Berlusconi
Silvio Berlusconi Foto: SCANPIX

Veel selle aasta veebruaris sõnas Itaalia poliitik Silvio Berlusconi, et ta ei pürgi enam peaministriks.

Itaalia väljaande Corriere della Sera andmetel tahab Berlusconi neljandat korda peaministriks saada ning kandideerib järgmisel aastal toimuvatel valimistel.

75-aastane Berlusconi on olnud Itaalia peaminister 1994 – 1995, 2001 – 2006 ja 2008 – 2011.

Berlusconi andis võimu nüüdsele peaministrile Mario Montile üle möödunud aasta novembris. Berlusconi oli sunnitud tagasi astuma, kuna parteid ja majandusjuhid ei usaldanud teda enam.

Corriere della Sera andmetel langetas Berlusconi otsuse kandideerida uuesti Itaalia peaministriks viimastel nädalatel tehtud arvamusküsitluste põhjal.

Küsitlused näitasid, et Berlusconi parteid Il Popolo della Libertà (PdL) toetab 30 protsenti. Praegu Itaalias võimul olijaid aga vaid 18 protsenti.

Itaalia majanduslik olukord nõuab, et valitusse oleks haaratud väga erinevad parteid.

Endise peaministri tagasitulemist võib mõnevõrra takistada käsil olev kohtujuhtum, milles Berlusconit süüdistatakse seksi ostmist alaealiselt.

Kinnitamata andmetel plaanib Berlusconi oma partei juhtkonnas teha verevahetuse ning korrumpeerunud vanemaealised poliitikud vahetada  30 - 40-aastaste rikkumata mainega noorpoliitikute vastu.

Ka partei endise nime Forza Italia tagasivõtmist kaalutakse.

Il Popolo della Libertà peasekretär Angelino Alfano kirjutas Facebookis, et tema ja partei toetavad Berlusconit, kui viimane plaanib oma kandidatuuri üles seada.

Monti teatas selle nädala teisipäeval, et ei kavatse järgmise aasta valimistel kandideerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles