Miks Batman suudab lennata, kuid mitte laskuda?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Batman
Batman Foto: SCANPIX

Mis on must laik tänaval? See on Batman, kes on hüpanud pilvelõhkuja katuselt, kuid ei ole suutnud maanduda maapinnale, vaid hukkunud.

Just sellise nalja käisid välja Suurbritannia Leicesteri ülikooli teadlased, kes uurisid Batmani aerodünaamikat, kirjutab The Telegraph.

Uuring kannab nimetust «Trajectory of a Falling Batman» ning see avaldati Leicesteri ülikooli väljaandes «Journal of Special Physics Topics».

Uuringu aluseks võeti nahkhiirmehe lai mantel, mille laius on viis meetrit. Uurijate sõnul suudaks Batman selle abil lennelda 350 meetrit, kui ta hüppaks 150 meetri kõrguselt pilvelõhkujalt.

Kuid nii kõrgelt hüpates tõuseks kiirus 110 kilomeetrini tunnis, hiljem toimub aeglustumine 80 kilomeetrini tunnis. Batmani kiirus maapinnani jõudmisel oleks liiga suur ning ta hukuks maandumisel.

«Kui Batman tahab hüppamisel ja lendamisel ellu jääda, siis peaks ta mantel laiem olema või siis kasutama langevarju,» tõdeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles