Suitsetav orangutan sunnitakse sõltuvusest vabanema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orangutan Tori suitsetamas Satwa Taru Jurugi loomaaias Solo linnas Indoneesias.
Orangutan Tori suitsetamas Satwa Taru Jurugi loomaaias Solo linnas Indoneesias. Foto: SCANPIX

Indoneesia loomaaias sigarettide pahvimisega kuulsaks saanud orangutan Tori sunnitakse päevapealt suitsetamine maha jätma, ütles täna kohalik loomakaitsja.

15-aastane Tori hakkas suitsetama kümne aasta eest, kui Jaava saarel Solo linnas asuva loomaaia külastajad tema puuri süüdatud sigarette viskama hakkasid. Aastate jooksul tekkis emasel ahvil sõltuvus, rääkis orangutanide kaitsega tegelev Daniek Hendarto AFP-le.

«Üritame koostöös loomaaia juhtkonnaga teda viia keset loomaaia järve asuvale saarele, eemale teistest orangutanidest ja kohta, kus külastajad talle enam sigarette visata ei saaks,» ütles Hendarto.

Tema sõnul olid ka Tori vanemad suitsetajad ning orangutanid oskavad hästi matkida inimeste käitumist, sealhulgas suitsetamist.

Hendarto rääkis, et seniks, kuni Tori viibib vanas elukohas, on tema puuri juurde paigutatud valvur, kes kontrollib, et ta ei suitsetaks.

Rahvusvahelised organisatsioonid on Indoneesia loomaaedu viimastel aastatel kritiseerinud loomade halva kohtlemise pärast. Märtsis leiti ühes Ida-Jaava loomaaias surnuna kaelkirjak, kelle kõhus oli 20 kilo toidupakendeid, mida külastajad looma aedikusse olid visanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles