Tallinna lennujaam: Hekkonens ülbitses politseiga ja ähvardas meediapeksuga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alphaville saabus Tallinna skandaali saatel.
Alphaville saabus Tallinna skandaali saatel. Foto: Jelena Rudi

Eileõhtusesse intsidenti Tallinna Lennujaamas Maarjamaale saabunud Saksa retroansambli Alphaville liikmete, Õllesummeri korraldaja Reno Hekkonensi ning politsei sekkumisega lennujaama ülemisse parklasse valesti pargitud autoga, toob selgust lennujaama pressiesindaja Lauri Linnamäe selgitav kiri Elu24 toimetusele.

«Selguse huvides märgiks kõigepealt, et kunagise menubändi (Alphaville - toim.) muusikud intsidendis ei osalenud, intsident puudutas valesti parkinud auto juhti, keda politsei korrale kutsuma läks, ning artiste vastu võtma tulnud Hekkonensi, kes vastas politseiametnike manitsusele väljakutsuva ja üleoleva käitumisega ning neid eesootava meediapeksuga ähvardas,» avaldas Linnamäe.

Linnamäe terav noot lendas ka Hekkonensi eile väljastatud emotsionaalse pressiteate pihta. «Hekkonensi emotsionaalses toonis kirjeldatud intsident sai selgelt ja üheselt alguse lennujaama parkimiskorralduse rikkumisest ning politsei ainumõeldav käitumine on sellele reageerida.»

«Hekkonensi värvikalt kirjeldatud intsidendis paluski politsei bussijuhil invakohad vabastada ning suunduda nn alumisse parklasse, kus bussid ja suuremad sõidukid reisijaid ootavad. Rõhutan, politsei palus mõistvat suhtumist ning palus viia auto selleks ettenähtud kohta; trahvi rikkujatele täna ei vormistatud, ehkki Hekkonensi politseile üleolevas toonis korduvalt toodud argument «staarid alla ei lähe» olukorra mõistliku lahendamise eesmärki mingil moel ei teeninud,» avas lennujaama pressiesindaja loo «köögipoolt».

«Hekkonensi korduvalt rõhutatud argument «meil on staarid» on kindlasti mõjuvõimas teismeliste tütarlaste hulgas, kuid erikohtlemist see Tallinna Lennujaamas paraku ei taga. Iseäranis mitte puudega külastajate arvelt,» viitas pressiesindaja lennujaama ülemises parklas parkinud taksole, mille aknal ilutses invatõend.

«Kui vastuvõtja peab oma külalist piisavalt eriliseks ja oluliseks, on selleks loodud privaatne ja mugav VIP-teenus. Sealhulgas koos eraldi parklaga. Meelelahutusürituse korraldajate tähelepanu on sellele ka juhitud,» lisas Linnamäe.

«Lennujaama töötajad, vajadusel koos politseiga jälgivad ka edaspidi tähelepanelikult, et kõigi huvides loodud reeglid kehtiks ka tõepoolest kõigile. Ning et iseäranis tahtlike rikkujate tähelepanu saaks eksimusele juhitud piisava veenvusega.»

«Küsimust, kas lennujaamas artisti ootav klient on võrdsem lennujaama saabunud puudega iniemsest, me Eesti-sarnases küpses ühiskonnas tõsiseltvõetavaks diskussiooniteemaks ei pea.»

«Eraldi tahaks rõhutada, et argumentatsiooniloogika «meil on staarid, invaliidid käigu jala» on oma künismis lausa jahmatav ning inimlikul tasandil sügavalt vastuvõetamatu.»

Linnamäe lisab, et seda, kas taksotunnustega auto küljes oli juhi või reisija invaliidimärk, lennujaam ei tea. «Sellele autole lisaks oli ka teine juht, kes tuli parklasse, kuid oma autot sinna jätta ei saanud ning politsei pidigi juhatama ta eemale, kust inimene pidi ringiga terminali tulema ja loomulikult terminalis ka kaebuse esitas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles