Tahad leida kaaslast? Suhtle inimestega!

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kohtingutreener Hanno Egipti arvates võib põhjus, miks Eesti inimesed nii kiiresti lahku lähevad, peituda kaaslase otsimises liialt väikese valimi hulgast. Teisisõnu - mida rohkem inimestega lävid, seda suuremad on šansid huvitavate persoonide leidmiseks, kelle seast endale partner valida.

Oma sõpradel-tuttavatel on Hanno aidanud kaaslast leida juba kümmekond aastat, ametlikult otsustas ta aga partneriotsinguil inimestele oma teenust pakkuma hakata tänavu kevadel.

«Väärt meest on tänapäeval raske leida. Tõsi, kuid sellest hoolimata on nad olemas. Väärt naist on niisama raske leida. Samuti tõsi, kuid kui paljudega oled sa reaalselt kohtunud, et saaksid sellist üldistust teha?» küsib Hanno oma veebilehel.

Ta toob näiteks naisterahva, kelle juure lähevad Kalle, Jüri ja Ivo ning ühel hetkel langetabki ta otsuse selle järgi, kes on aktiivsem või parem, kes kingib rohkem roose vms. Kuid see ei pruugi olla õige otsus, kuna valim on niivõrd väike. «Ta ei näinud kõige halvemast kõige paremini, ta ei teadvusta endale inimtüpaaže, et on erinevad inimtüübid. Ja selleks, et mõista, kuidas asjad käivad, peab käima väljas!» selgitab kohtingutreener.

Erinevate inimestega tutvudes ei pea Hanno sõnul kohe mõtlema, kas midagi peab nüüd kohe juhtuma - kas me peame hakkama kokku elama või abielluma, kas ta on minu pruut või peigmees. Pigem on oluline esialgu lihtsalt erinevaid inimesi tundma õppida. «Ta võib olla sinu sõber, ta ei pruugi üldse olla sinule sobiv kaaslane või kaaslanna, aga kuidas sa ikka inimestega tuttavaks saad?»

Rohkem julgust!

Hanno ise on kasutanud inimestega tutvumiseks selliseid viise, milleks paljudel ei jätku julgust. Näiteks vaadanud ta kord hommikutelevisiooni - ohoo, huvitav inimene! Otsis välja selle huvitava inimese kontaktid ja kutsus lõunale! «Kui sa ise seda ei tee, siis paratamatult keegi teine ka sulle seda ei tee,» tõdeb mees.

Samuti arvab Hanno, et sageli piiratakse oma valikuid vaid ühe linnaga, näiteks Tallinnas elades arvatakse, et ainult Tallinnast tasubki partnerit otsida. Ehkki õige inimene võib elada hoopis Räpinas!

Meeleheitlik partneri otsimine torkab aga mehe sõnul silma ja seda oleks parem vältida. «Eks me näeme igal pool neid naisi, kes viskuvad näiteks ööklubis kaela. Aga sa pead olema tark - sa võid tahta seda, aga sa ei ütle seda välja!» soovitab ta, lisades, et ööklubi on tore koht «harjutamiseks», kuid mitte just parim koht tõsise kaaslase leidmiseks.

Samuti märgib ta, et ööklubis käimine on vahva, kui sa oled kaine ja suhtled viisakate inimestega - kuid olgem nüüd ausad, kui paljud ikka päris kainena klubis käivad?

Kuid nii muidu elus kui klubis soovitab Hanno siiski naistel aktiivsemad olla ja julgelt - kuid mitte pealetükkivalt! - meestele läheneda. Üks suurepärane võimalus selleks on teha kompliment, öelda midagi ilusat, kas või kiita mehe särgi või lipsu värvi! Hanno tõdeb, et nii mõnigi mees võib ju selle peale ära ehmatada, end ebamugavalt tunda, kuid mõnele võib jälle kompliment vägagi korda minna ja sellest saabki alguse tutvus.

«Kui sina oma elu kätte ei võta, siis keegi sulle seda kandikul ette ei kanna - aeg läheb, läheb elu mööda ja sa oledki see, kes kuulub õnnetute vallaliste naiste hulka,» manitseb Hanno.

Samas on tema sõnul äärmiselt oluline, et oleks tehtud ka eeltöö ehk siis naine peaks teadma, keda ta otsib.

Ta soovitab panna paberile kolm asja, mis on sinu jaoks mehe juures olulised ja kolm asja, milles sa mitte kunagi kompromissi ei tee. «Kui need asjad on enamjaolt paigas, siis on suur tõenäosus, et ka muud asjad on paigas,» arvab Hanno.

Sellise ettevalmistusega oskad esitada ka õigeid küsimusi, et saada kiiremini aru, kas inimene võiks sulle sobida või mitte.

Eelarvamustest vabaks!

Kuid üheks suureks veaks, mida naised teevad, peab Hanno vähese info põhjal kiirelt tekkivaid eelarvamusi. «Välimuse põhjal, selle põhjal, millega inimene hetkel tegeleb, ehkki kunagi ei või teada, mis temast tulevikus saab,» selgitab ta ning soovitab sulgeda silmad ja kuulata inimese häält - kas see meeldib? Samuti pöörata tähelepanu sellele, millised on inimese teod, mis on tema panused.

«Naised vaatavad võib-olla liiga palju välimust, nad arvavad, et välimus on see, mis on oluline. Samas õige naine võib tulla koju ja visata kogu mehe garderoobi välja,» arvab Hanno. «Kas tal on juuksed nii või naa, see on ka tähtis, aga pigem peab just inimese sisse vaatama, kuid paljud ei jõua sinna.»

Samuti kuulatakse Hanno sõnul liiga palju sõbrannade arvamust. Näiteks on kaks-kolm vallalist sõbrannat koos väljas ja üks neist ütleb, et ma ei viitsi praegu olla, see tüüp siin segab mind, lähme minema. «See «tüüp» võib tegelikult olla ühele neist sõbrannadest sobiv, aga teine teeb selle maha.»

Veel soovitab Hanno, et kuna iial ei või teada, kus ja millal sa õige inimesega kohtud - ehk juhtub see täiesti kogemata liftis? - tasub iga päev hea välja näha. «Naudi seda, et sul on ilusad riided ja kanna ilusaid asju,» ütleb ta, lisades, et igaühel on asju, mis sobivad ja kindlasti tasub kanda seda, mis rõhutab su välimuse parimaid külgi, näiteks ilusat kaela.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles