Venemaa narkoametnik: biitlid on narkotarbimise populaarsuses süüdi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Biitlid esinemas
Biitlid esinemas Foto: SCANPIX

Venemaa narkoametniku sõnul on Briti kunagine menuansambel The Beatles süüdi selles, et vaba aja tegevusena sai populaarseks narkootikumide tarbimine.

Jevgeni Briun sõna Moskvas peetud narkoteemalisel pressikonverentsil, et biitlite 1960. aastatel tehtud narkopropaganda mõju on siiani tunda, kirjutab The Telegraph.

«Pärast seda, kui biitlid käisid India ahramites  narkootiliste ainete abil oma «vaimu avardamas», soovitasid nad seda  ka teistele. Kuulsusi järgiti ja nii jõudiski narkotarbimine massidesse,» selgitas venelane.

Teada on, et biitlid katsetasid erinevate narkootikumidega. Paul McCartney tunnistas 2004. aastal, et paljud nende palad valmisid siis, kui nad olid narkootikume tarbinud.

Biitlite pala « Lucy In The Sky With Diamonds» viitab otseselt LSDle.

Nõukogude Liidus ja teistes idabloki riikides oli ansambli The Beatles muusika keelatud, kuna seda peeti dekatentlikuks. Salajased lindistused siiski liikusid nõukogude noorte seas.

Kuid nüüdne Venemaa president Vladimir Putin on biitlite fänn ning ta kohtus Paul McCartneyga 2003. aastal, kui see muusik esines Moskvas Punasel väljakul kontserdiga «Back in the USSR».

Putin sõnas McCartneyle, et biitlite muusika on nõukogude noorte jaoks nagu sõõm vabadust.

Ansamblisse kuulusid peale Paul McCartney ka Ringo Starr, George Harrison ja John Lennon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles