Mis aitab kortsude teket ennetada?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Füüsiline küpsemine on vältimatu, kuid naha eest hoolitsedes saame piirata kortsude teket ning tugevaid nahakahjustusi.

Kõige tundlikumad kortsude tekke piirkonnad on silmad, huuled ja kael, vahendab Zentrum-der-gesundheit.de.

Millest kortsud tekivad?

Kortse põhjustavad: päikesekiirgus, vähene niiskus, solaarium, akne ja mitmed teised nahahaigused, suitsetamine, reostunud keskkond (õhusaaste, tolm, kemikaalid), stress, silmade kissitamine, naermine, naha vigastused ja opereeritud nahk.

Mis aitab kortsude teket ennetada?

Esimesi vananemisilminguid on võimalik edasi lükata, kui pead silmas järgmisi nõuandeid:

1. Kasuta naha hooldamiseks ainult dermatoloogiliselt testitud tooteid ja looduslikke vahendeid.

2. Puhasta nahka kaks korda päevas. Ära pese nägu kuuma veega, sest kuumus põhjustab keemilisi reaktsioone. Kare kraanivesi kuivatab näonahka. Nägu kuivatades väldi selle hõõrumist rätikuga.

3. Päevakreem aitab hoida naha niiskustaset ning tagab elastsuse. Kreem vähendab olemasolevaid kortse, silub nahka ja taastab sügavaid naha kihte. Nahk vajab rohkem niiskust hommikuti.

4. Silmaümbruskreem toidab ja tugevdab õrna nahka, vähendab tumedaid ringe ja turset silmadele. Kreemi kasutamine ennetab peenikesi kortsukesi silma ümber.

5. Piisav uni ja kvaliteetne öökreem säilitavad terve näonaha. Kookosõli sisaldav kreem toidab ja pehmendab nahka ning ei ummista poore.

6. Tee näole toitev banaani mask: purusta 1/4 banaani ning sega sellest ühtlane mass. Määri segu masseerivate liigutustega näole ja hoia peal 30 minutit. Loputa esmalt sooja ning siis jaheda veega.

7. Ära suitseta!

8. Joo vähemalt kaheksa klaasi (üks klaas - 0,25 liitrit) puhast vett päevas.

9. Toitu tervislikult - söö värskeid puu-ja köögivilju. Mustikates on näiteks rikkalikult antioksüdante, mis aitavad võidelda nahka kahjustavate vabade radikaalide vastu.

10. Maga selili, et vältida tursunud nahka hommikul.

11. Nahka saad niisutada linaseemneõliga – kanna see lihtsalt näole ja lase naha sisse imenduda. Linaseemneõli toidab nahka Omega-3 rasvhappega ning jätab naha siidiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles