Naist löönud Kreeka paremäärmuslane esitas oma ohvri vastu hagi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilias Kasidiaris
Ilias Kasidiaris Foto: SCANPIX

Kreeka paremäärmusliku partei Kuldne Koidik juht ja rahvasaadik Ilias Kasidiaris ründas möödunud nädala neljapäeval telekanali Antena TV otsesaates kahte naispoliitikut.

Vasakpoolsele naispoliitikule Rena Douroule viskas ta vett näkku ning kommunist Liana Kanellit lõi kolm korda, edastab BBC.

Eile läks 31-aastane Kasidiaris koos oma kaaslastega Ateena kohtusse ja esitas oma ohvri vastu hagi au haavamises.

Ta esitas hagi ka telekanali Antena TV vastu, kus poliitikute diskussiooni otsesaade eetris oli. Mehe sõnul hoidsid telekanali töötajad teda pärast rünnakut ebaseaduslikult kinni.

Kasidiarisel õnnestus vältida tema kohta antud arreteerimiskäsku. Kreeka seaduse kohaselt saab väikekuriteo teinu anda arreteerimise järgselt kohe kohtu alla, kui kahtlusalune tabatakse kuriteo toime panemise päevale järgneva päeva keskööks.

Kasidiriadist aga ei tabatud selleks ajaks, selle tõttu algatatakse kohtuprotsess, mis võib toimud mitu kuud hiljem.

Kasidiaris astus uuesti avalikkuse ette möödunud nädala pühapäeval, kui ta külastas oma partei kontorit Ateenas. Mehe sõnul kommunistliku partei esindaja, 58-aastane Liana Kanelli lõi teda esimesena ajalehega.

«Tegin seda, mida oleksid teinud miljonid kreeklased. Kui sind lüüakse näkku, siis pead end kaitsma,» sõnas Kasidiaris.

Kasidiarist süüdistati otsesaates aset leidnu tõttu vägivallas. Seda poliitikut süüdistati juba 2007. aastal röövile ja peksmisele kaasa aitamises. Kasadiaris eitas seda ja nimetas tema vastu esitatud süüdistusi poliitiliseks mänguks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles