Selle aasta kevad oli USAs läbi mõõtmisajaloo kõige soojem

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle aasta kevad oli USAs läbi mõõtmisajaloo kõige soojem. Fotol - 19. märtsil ulatus õhutemperatuur Washingtonis üle 20 soojakraadi
Selle aasta kevad oli USAs läbi mõõtmisajaloo kõige soojem. Fotol - 19. märtsil ulatus õhutemperatuur Washingtonis üle 20 soojakraadi Foto: SCANPIX

USA ookeani ja atmosfääri administratsiooni (NOAA) andmetel oli selle aasta kevad läbi temperatuuride mõõtmisajaloo kõige soojem.

Meteoroloogide kinnitusel olid  selle kevade temperatuurid pikaajaliste mõõtmiste keskmisest 2,9 kraadi võrra kõrgemad, edastab foxnews.com.

Endine soojarekord pärineb 1910. aastast ning seda edastati nüüd 1,1 kraadiga.

«Kõige kõrgemad temperatuurid olid keskläänes ja sellest üles jäävatel aladel. Maailmas leiab aset kliimasoojenemine ning see oli üks esimesi nähtavaid viiteid selle suunas,» selgitas NOAA esindaja Deke Arndt.

Alaskal seevastu oli kevadkuude temperatuur keskmisest 1,5 kraadi võrra madalam ning samas oli seal aastaaja kohta tavapärasest rohkem lund ja vihma.

Havaii aga kannatas sel kevadel põua all.

USAs on õhutemperatuure regulaarselt mõõdetud ja dokumenteeritud alates 1895. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles