Ameeriklanna peokutse eksles 22 aastat postis

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postkastid
Postkastid Foto: Peeter Kümmel / Sakala.
USAs Oregoni osariigis elav naine sai alles nüüd kätte kirja, milles teda oma vennapoja 1987. aastal toimunud koolilõpupeole kutsuti.

1987. aasta teisel juunil posti pandud kiri jõudis Theresa Schlossarekini eelmisel nädalal, kusjuures ümbrik oli avatud, kirjutab AP.

Kiri oli posti pandud 22 aasta eest USAs New Jersey osariigis, kus naise vend Hermann Ilnseher elab.

Ilnseher sõnas poja lõpupidu meenutades, et imestas küll, miks õde kutsele ei reageerinud, aga ei pööranud sellele suurt tähelepanu.

«Arvasime lihtsalt, et ta elab nii kaugel ega saa tulla,» meenutas mees. «Tavaliselt saatis ta aga raha ja me naljatlesime hiljem selle üle, et äkki saadab ta veidi raha ja lisab kogunenud aastate eest intresse.»

USA postiteenistuse Portlandi osakonna esindaja Peter Hass nimetas kirja aastatepikkust hilinemist väga ebatavaliseks ja õnnetuks juhuseks.

Hassi hinnangul võis kiri postkontori masinavärgi vahele kinni jääda või valele aadressile toimetatud saada – see seletaks ka tõsiasja, et ümbrik oli avatud.

Hass rõhutas aga, et kui vana kiri ka poleks, lasub postitöötajatel kohustus see kohale toimetada, kui ümbrik margistatud on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles