Moskvas koguvad populaarsust metrookoerad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva hulkuvad koerad
Moskva hulkuvad koerad Foto: Reuters / Scanpix

Moskvas on hulkuvad koerad suurlinna eluga nii harjunud, et osa neist sõidab tihtipeale isegi metrooga ja loomulikult ilma piletita.

Metroo kontrollid vaatavad koerte sellisele tegutsemisele läbi sõrmede, kuna metrookoerad on moskvalaste seas üsna populaarseks muutunud, vahendab STT.

Metrookoertele on avatud isegi lehekülg metrodog.ru, kuhu inimesed saavad metroodes kohatud neljajalgsetest mobiilidega tehtud videoid ja fotosid saata.

Moskva metrookoerad on jõudnud juba ka populaarsele YouTube leheküljele.

Videotest on näha, et moskvalased suhtuvad metrooga sõitvatesse koertesse hästi ja need lõbustavad neid. Samuti on videotelt näha, et need koerad pole tigedad ja on toidetud.

Sotsiaalteadlaste hinnangul võib metrooga sõita armastavaid koeri Moskvas olla umbes 500.

«Neil koertel on Moskvas oma kindel teekond, mida nad pidevalt järgivad. Nad kasutavad eskalaatoreid ja oskavad seal paigal seista,» selgitasid teadlased.

Nad jätkasid, et koerad ootavad rongi niisama kannatlikult kui inimesed ja rongi kohale jõudes astuvad koos inimestega vagunisse.

«Kui on ruumi, siis hüppavad istmetele, kui aga vaguni istekohad on täis, siis lesivad põrandal,» selgitasid fenomeni uurijad.

Zooloog Andrei Neuronov  uuris metrookoerte käitumist ja teda hämmastas nende koerte intelligentsus.

«Loomulikult ei osak nad peatuste nimesid lugeda, kuid siiski oskavad nad rongiga sõites hästi orienteeruda. Need koerad on võimelised vahemaade pikkust tunnetama ja see aitab neil «õiges» peatuses maha minna,» selgitas zooloog.

Neuronovi sõnul väärib metrookoerte juures ära märkimist ka veel see, et need koerad ei tee oma häda kunagi metroosse, vaid sellest väljapoole ning hoiavad rongis puhtust.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles