Kinos Sõprus linastuvad skandaalsed filmid maistest ihadest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Suur õgimine»
Kaader filmist «Suur õgimine» Foto: Kaader filmist / Kino Sõprus

Maikuu kahel viimasel nädalal linastuvad Sõpruses Marco Ferreri kõmulised filmipärlid «Suur õgimine» («La Grande Bouffe») ja «Harilik hullumeelsus» («Tales of Ordinary Madness»).

28. mail toimub Sõpruses seansijärgne avalik arutelu filmi ja muude
maiste ihade üle. Arutelus osalevad Kaur Kender, Peeter Sauter ja
Madis Kolk, modereerib Aigi Vahing.

Itaalia ühe originaalseima režissööri Marco Ferreri skandaalne «Suur õgimine» tekitas 1973. aastal Cannesi festivalil palju kära ja erimeelsete kriitikute käsikähmlusi.

Šokeerivana mõjub filmi tegevusliin ka täna: neli sõpra korraldavad maavillas kulinaarse maratoni, mille eesmärk on endid sõna otseses mõttes surnuks süüa.

Delikatessidele pakuvad täiendust volüümikad prostituudid ning vaheldumisi kirglikult ja ohjeldamatult süües ja seksides jõutaksegi finaali – lõpliku orgasmini.

Ameerika kurikuulsast poeedist Charles Bukowskist ja tema teostest
inspireeritud «Harilik hullumeelsus» lookleb mööda Los Angelese räpaseid urkaid ja kahtlastest tüüpidest kubisevaid nurgataguseid. Vaimustava Ben Gazzara poolt kehastatud joodikust peategelane imeb endasse nii palju alkoholi ja (elu)poeesiat kui ekraaniaeg võimaldab ning ägedad paaritumistseenid vulgaarsete naistega vahelduvad kiiremini kui baarman jõuab uue kokteili segada.

Kergelt perversne ja sünge erootikaga laetud film pühitseb elu tumedamat poolt ja on kõigile neile, kellele meeldib purjus peaga serva peal kõndida.

Seansid:
«Suur õgimine»
22. mail kl 20:00
28. mail kl 18:00, seansile järgneb avalik arutelu filmi ja muude maiste ihade
üle.

«Harilik hullumeelsus»
25. mail kl 21:15
29. mail kl 21:00

Ja samal ajal teatris:

Teater NO99s etendub Lauri Lagle lavastus «Suur õgimine», mis on saanud
inspiratsiooni Ferreri samanimelise filmi põhisituatsioonist, ehitades selle ümber uue lavalise reaalsuse. Lavastuses mängivad Marika Vaarik ja Eva Klemets ning külalistena Margus Prangel ja Priit Võigemast (Tallinna Linnateater).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles