Lenna teeb koos Mihkel Rauaga uut plaati

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenna Kuurmaa lubab täna pärnakaile palju head muusikat.
Lenna Kuurmaa lubab täna pärnakaile palju head muusikat. Foto: Ardi Truija

Reede õhtul Pärnu klubis Sugar esinev lauljatar Lenna Kuurmaa osaleb mitmes muusikaprojektis ja plaanib tänavu uut plaati, lisaks on tema tõsiseks kireks filminäitlemine.

Kaks aastat tagasi koos Vaiko Eplikuga oma debüütalbumi “Lenna” tootnud Kuurmaa jäi oma esimese sooloalbumiga igati rahule ja plaat sai lauljatari sõnade kohaselt just selline, nagu ta soovis.

Pärnus esitab Lenna koos bändiga lugusid debüütalbumilt, samuti lubab lauljatar pärnakaile mõnda uut singlit ja sekka tuntud hittlugusid ansamblilt Mr. Lawrence, mille juhtfiguur oli praegu muuhulgas Lenna bändis kitarri mängiv Mihkel Raud. Duo on tootnud üheskoos mõne loo ja andnud koos kontserte.

Oma teise albumi, mis valmis koostöös Rauaga, loodab Lenna avaldada veel sel aastal.

Tuuritab suvel ilusate lugudega

Juba kolmeaastaselt laulmisega alustanud Kuurmaa märkis, et avastab endas ikka ja jälle uusi külgi.

“Arvan ja usun, et inimene kasvab pidevalt, kui ta tahab ja tööd teeb,” ütles Lenna Pärnu Postimehele. “Panen tähele palju erinevat eri autoritelt ja kümnenditest, kõik see mis meeldib, talletub kuhugi ja läheb uude ringlusse.”

Tänavu suvel näeb lauljatari taaskord tuuritamas mööda Eestimaad koos näitleja Märt Avandiga.

“Avandiga tutvusime umbes kolm aastat tagasi muusikaprojekti raames, millel esitasime Raimond Valgre loomingut,” meenutas Kuurmaa. “Sealt alates oleme ikka vahetevahel sattunud laval koos musitseerima. Mõte tuli teha eelmise aasta sügisel ilus kontsert koos puhkpillidega.
Et see kontserttuur oli nõnda edukas ja võeti hästi vastu, otsustati korraldada lisa uue kavaga sel suvel. Nii see siis juhtuski, et astume suvel taas üles ilusate eesti lugudega.”

Tuuril kõlavatele lugudele on teinud seaded Rasmus Puur ja Kristo Matson. Duot saadab puhkpillikvintett Reval Wind koosseisus Eneli Hiiemaa (flööt), Riivo Kallasmaa (oboe), Signe Sõmer (klarnet), Rene Sepalaan (fagott) ja Meelika Mikson (metsasarv).

Pärnu kuursaali kõlakojas kuuleb kontserti 5. augustil.

Kuurmaa kogus omal ajal kuulsust tüdrukutebändis Vanilla Ninja, mida näeb üle tüki aja taas tänavu suvel 28. juulil Läti pealinnas Riias toimuval festivalil “Pestivals”. Kuurmaa sõnade kohaselt on tegu siiski vaid ühekordse ja erilise ülesastumisega.

Loodab näitlejana areneda

Muusikategemise kõrval on Lennat olnud viimasel ajal näha mitmes filmis ja teleprojektis.
Tänavu linastunud filmides on Lennal osatäitmised Peeter Simmi värskeimas linateoses “Üksik saar” ja soomlase Aku Louhimiesi lavastatud filmis”Vuosaari”. Eesti filmidest on Kuurmaa löönud kaasa näiteks filmides “Täitsa lõpp” ja “Kormoranid ehk Nahkpükse ei pesta”. 2010. aastal oli Lennal Lili-nimeline roll populaarses kodumaises krimisarjas “Kelgukoerad”. Oma tähtsaimaks rollik speab lauljatar aga osatäitmist 2007. aastal valminud Rainer Sarneti filmis “Kuhu põgenevad hinged”.

“Väga hea meel on ja olen tänulik, et on avanenud võimalusi teha projekte ja katsetada rolle,” nentis Lenna. “Rohkem huvitabki mind näitlemine ja film. Suhtun sellesse valdkonda kirglikult ning loodan veel palju õppida ja kogeda.”

Tänasel Sugari kontserdil kuuleb Lenna teatel palju head muusikat ja saab kõvasti tantsida.
Pärnusse puhkama lauljatar suvel eriti ei jõua ja suvepealinnas kohtab teda enamasti töö asjus.


Lenna Kuurmaa
Sündis 26. septembril 1985 Tallinnas.
Alustas laulmisega kolmeselt Eesti Televisiooni laulukooris.
Õppis Nõmme muusikakoolis viiulit.
2002. aastal osales konkursil “Fizz superstar” kus jäi silma plaadifirmale TopTen, mis kutsus ta ansamblisse Vanilla Ninja.
2003. aastal sisenes Vanilla Ninja Saksamaa muusikaturule, kus avaldati mitu rahvusvahelist singlit ja 2004. aastal album “Traces of Sadness”.
2006. aastal avaldas bänd albumi “Love Is War” ja esindas Šveitsi Eurovisiooni lauluvõistluse finaalkontserdil.
2006. ja 2008. aastal valisid Kroonika lugejad Lenna Kuurmaa Eesti seksikaimaks naiseks.
2007. aastal tegi debüüdi näitlejana Rainer Sarneti filmis “Kuhu põgenevad hinged”. Mänginud veel filmides “Täitsa lõpp”, “Üksik saar” ja “Vuosaari”.
2010. aastal avaldas debüütalbumi “Lenna”.
On osalenud mitmes muusikalis ja olnud saadete “Laulukarussell”, “Eesti laul” ja “Eesti muusikaauhinnad” saatejuht.

Andmed: PP, Wikipedia

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles