Rooma üks kurikuulsamaid maffiabosse lasti maha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rooma üks kurikuulsamaid maffiabosse lasti maha
Rooma üks kurikuulsamaid maffiabosse lasti maha Foto: SCANPIX

Itaalia pealinnas Roomas lasti äpardunud röövi käigus maha üks selle linna kurikuulsamaid maffiabosse.

Magliana gängi juhtinud Angelo Angelotti hukkus ja ta üks kaaslane sai haavata, kui nad püüdsid Rooma eeslinnas Spinacetos kahte juveeliärimeest röövida, edastab mtv3.fi.

Juveeliärimehed Andrea Polimadei ja ta vend Luca Polimadei lahkusid hommikul kodust kaasas 75 000 euro eest vääriskive. Mehed tahtsid sõita Saksamaale Münchenisse juveelimessile.

Röövlid sõitsid oma kaubikuga lennujaama teel olnud vendade autole külje pealt sisse. Andrea Polimadei arvas, et tegemist oli liiklusõnnetusega. Ta pidas auto kinni.

Polimadei sõnas hiljem politseile, et sattus esmalt paanikasse, kui nägi järsku maskidega mehi.

Kuid siis haaras ta püstoli ning tulistas ühele mehele rinda ning haavas teist raskelt. Kolmas röövel pääses põgenema, kuid politsei tabas ta kiiresti.

«Ma kartsin oma elu pärast ja tulistasin huupi. Ma ei saanud aru, mis juhtus. Tundsin, et mu elu on ohus ja ma tegutsesin automaatselt,» sõnas Polimadei.

Angelottit süüdistati juveelikaupmehe mõrvas 1992. aastal Firenzes. Ta sai 1998. aastal vanglakaristuse, kuid pääses aasta hiljem vabadusse.

Vahepeal oli ta olnud lühiajaliselt vangis narkoäri ja rahapesu tõttu.

Rooma linnapea Gianni Alemanno nimetas Angelotti tapmist kangelaslikuks teoks ning tänas juveeliärimehi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles