Augustibluus: Magnetic Band toob lavale Gunnar Grapsi sõbrad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magnetic Bandi liikmed (vasakult) Nevil Blumberg (kitarr), Jaak Ahelik (löökriistad), Jaak Oserov (trompet), Mait Paldra (bass), Ees Madis Arro (laul) Ja Runno Tamra (klahvpillid)
Magnetic Bandi liikmed (vasakult) Nevil Blumberg (kitarr), Jaak Ahelik (löökriistad), Jaak Oserov (trompet), Mait Paldra (bass), Ees Madis Arro (laul) Ja Runno Tamra (klahvpillid) Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

17.-18. augustini toimuv festival Augustibluus toob lavale kunagise
ülemenuka rokigrupi Magnetic Band.

Spetsiaalselt festivali jaoks ühinev muusikaline kooslus astub kuulajate ette koos Eesti muusika suurkuju Gunnar Grapsi vanade ja uute sõpradega, et teha üheskoos elavas esituses sügav kummardus just Grapsi bluusi mängides.

Festivali programmijuhi Raul Ukareda sõnul on suurejoonelise eriprojekti
kokkutulekuks mitu põhjust: «Kuigi Gunnar Grapsi tunti enim kui rokkmuusikut, on suur osa tema loomingust olnud bluus. Lisaks oli Graps tihedalt seotud ka Augustibluusiga, olles seni kõige pikaajalisem festivali konferansjee,» selgitas Ukareda.

Kontsertprogrammi raames astuvad lavale Jaak Ahelik, Ott Lepland, Nevil Blumberg, Emil Rutiku, Mikk Tammepõld, Laur Joamets, Raul Ukareda, Urmas Vare, Madis Arro, Freddy Tomingas, Mait Paldra jt.

Sel aastal sai Magnetic Bandi trummari Jaak Aheliku eestvedamisel kaante
vahele ka aastaid plaanitud mammutprojekt - kolmikplaat, millel tegi kaasa
üle 160 muusiku.

Magnetic Band ja sõbrad on üks kahest seekordse festivali kodumaisest
eriprojektist. Teine neist, mis kannab nime Ladies in Blues, toob lavale
parimad jazz- ja bluusmuusikud Eestist ja Soomest, solistid Birgit
Varjuni, Liis Lemsalu ja Birgit Õigemeele ning taustalauljatena ansambli
Soul Militia liikmed.

Lisateave SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles