Teraapia võib leevendada menopausi sümptomeid

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti teadlased väidavad, et juba mõni käitumisteraapia sessioon võib leevendada menopausiga kaasnevaid ebameeldivaid sümptomeid.

Rohkem kui kaks kolmandikku naistest, kes osalesid kognitiiv-käitumisteraapias, tundsid oma seisundi positiivset arengut, vahendab geniusbeauty.com. Neil esines vähem kuumahoogusid ja nad higistasid vähem. Naised osalesid teraapias kokku kuus nädalat ja selle aja jooksul õpetati neile, kuidas ennast aidata, et muuta kahjulikke mõtlemis- ja käitumismustreid.

Tänapäeval peetakse kuumahoogude kõige efektiivsemaks raviks hormoonasendusravi. Paraku seostatakse hormonaalset sekkumist südame-veresoonkonna haiguste ja rinnavähi tekkega ja paljud naised eelistavad alternatiivseid meetodeid, et oma olukorda parandada. Seega võib abi olla kognitiiv-käitumisteraapiast, mis võib päästa paljudest probleemidest – depressioonist unetuse ja seedehäireteni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles