Tartus algavad tudengite kevadpäevad

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengite kevadpäevad, üritus Karsumm.
Tudengite kevadpäevad, üritus Karsumm. Foto: Sille Annuk

Sel kolmapäeval algab Tartus traditsiooniline tudengifestival, kus meeleolu hoiavad kõrgel ligikaudu 140 erinevat kultuuri-, meelelahutus- ja spordiüritust.

Tudenginädal algab 25. aprillil kell 20 Tartu raekoja ees avatseremooniaga. Muu hulgas lülitatakse just sel õhtul tööle ka Suudlevate tudengite purskkaev. Raeplatsilt liigutakse juba ühises rongkäigus Kassitoomele öölaulupeole.

Ei jää tulemata teisedki teada-tuntud üritused, mis aegade jooksul meelitanud kokku tuhandeid huvilisi. Reedel, 27. aprillil valitakse parim tudengilaul. Päev hiljem panevad julgemad end proovile Emajõe kohal korraldataval tudengiekstreemil, sama päeva õhtul aga täitub Vabaduse puiestee tantsijatega ning aset leiab öötantsupidu.

Botaanikaaias annavad muusikud 29. aprillil heategevusliku kontserdi «Võluaed» ning 30. aprillil jõuab Atlantise ees publiku ette vaatemänguline Volbrimüsteerium.

Kevadpäevade finaal peetakse maha mõistagi Emajõel, kus 1. mail püüavad võistkonnad taas jõge ületada iseehitatud lennumasinatel. Teadupärast ei ole see veel kellelgi õnnestunud, mistõttu kannab üritus nime «Karsumm». Festivali lõpetab pikkade traditsioonidega kummipaadiralli.

Juba teist aastat jääb aga kevadpäevade kavast välja suuri masse kohale peibutanud omavalmistatud sõidukite võistlus Bambus. Tudengipäevade meediajuht Liina Liiv märkis, et Bambus lõpetati, kuna ürituse toimumispaik ehitati ümber. Masinate sõiduteele jäävad ette skulptuurid.

«Oleme mõelnud viia Bambuse Vanemuise mäele, kuid sealt saaks sõidukid juba nii suure hoo, et see muutuks ohtlikuks.» Samas on kevadpäevade korraldajail kindlasti soov see üritus taastada kui leitakse sobiv koht, lisas Liiv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles