Jaapanis tapsid karud vähemalt ühe inimese

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Põhja-Jaapani looduspargis oma puuridest välja pääsenud karud tapsid vähemalt ühe naissoost töötaja, teine naistöötaja on hetkel teadmata kadunud, teatas politsei täna.


Akita prefektuuris asuvas lumises Hachimandaira karupargis pääses vabadusse seni teadmata arv karusid. Kokku on pargis 38 looma, neist enamik pruunkarud.

«Me ei saa läheneda pargile, sest me ei tea, millised puurid on avatud ja kui palju karusid välja pääses,» ütles Akita politsei pressiesindaja AFP-le.

Päästeteenistuse häirekeskus sai teate lahtipääsenud karudest turistidele talvehooajaks suletud pargis kell 10 hommikul (Eesti aja järgi varahommikul kell neli).

Esindaja sõnul õnnestus pargi kolmest töötajast ühel, meessoost töötajal, pageda, kuid üks kahest naisest sai rängalt kannatada.

«Kompleksis on reageerimisvõimetu naisisik, kuid päästetöötajad ei saa lähemale minna, sest karud võivad olla ligiduses,» ütles ta. «Tundub, et ta on surnud. Tema vigastused on niivõrd tõsised, et kaugelt on raske teda ära tunda.»

Ennelõunaks olid kütid tapnud neli karu ning olid jäljel veel ühel, lisas esindaja, kuid lisas, et väljapääsenud karude täpne arv ei ole kindlat kinnitust veel leidnud.

Politsei palus kohalikel elanikel ja koolilastel püsida siseruumides.

Aasta soojematel kuudel lastakse turistidel pargis karusid ka ise toita.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles