Piltuudis: Egiptuse «Jeesus»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse «Jeesus»
Egiptuse «Jeesus» Foto: SCANPIX

Uudisteagentuuri Associated Press fotograafile Nasser Nasserile jäi täna Kairos silma üks mees, kes oli Jeesuseks kehastunud.

Ristile seotud mees oli kinnitatud Tahriri väljaku tänavavalgustusposti külge. Mehel oli plakat, millel seisis: «Kes päästaks meid luure käest?»

Mees protestis selle vastu, et presidendivalimistel otsustas oma kandidatuuri üles seada võimult tõugatud presidendi Hosni Mubaraki endine luureülem ja praegune asepresident Omar Suleiman.

Egiptuse mõjuvõimas poliitiline jõud, Moslemi Vennaskond hoiatas, et kui Suleiman presidendivalimised võidab, võib oodata vana režiimi tagasitulekut.

Egiptuses puhkesid rahvarahutused 25. jaanuaril 2011. aastal. Nõuti president Hosni Mubaraki tagasiastumist. Mubarak vahetas valitsuse välja, kuid tagasi ei astunud.

Egiptuse rahutused kestsid nädalaid ning nõudsid sadu inimelusid. 11. veebruaril 2011 teatas asepresident Omar Suleiman, et Mubarak astus tagasi ning võim läks sõjaväele.

2011. aprillis anti Mubarak kohtu alla süüdistatuna korruptsioonis ja võimu kuritarvitamises. Ta ei võtnud süüdistusi omaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles