Titanicu mälestuskruiisi alus pidi haigusjuhtumi tõttu kurssi muutma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iirimaa rannavalve helikopter toimetamas ära MS Balmorali pardal haigestunut
Iirimaa rannavalve helikopter toimetamas ära MS Balmorali pardal haigestunut Foto: SCANPIX

Möödunud nädalal pühapäeval väljus Suurbritanniast Southamptonist MS Balmoral, mis viis reisijad Titanicu mälestuskruiisile.

Eile aga pidi MS Balmorali kapten pardal aset leidnud haigusjuhtumi tõttu kurssi muutma, edastab AFP.

Kurss võeti Iirimaa suunas, et südameprobleemidega reisija saaks Iiri rannavalve helikopteri abil haiglasse toimetada.

«Laev võttis uue kursi ja sõitis umbes 20 meremiili (36 kilomeetrit) Iirimaa ranniku suunas tagasi. Pärast haigestunud reisija helikopterisse panemist ja helikopteri lahkumist jätkati teekonda tavapäraselt,» seisis laeva teates.

MS Balmoral seilab saamal kursil, millel 100 aastat tagasi seilas Titanic. MS Balmoral möödus Iirimaast selle nädala esmaspäeval ning võttis kursi New Yorgi suunas.

MS Balmorali kapten on Soomest Ahvenamaalt pärit Robert Bamberg.

Ilmaolud ei ole Titanicu mälestuskruiisi soosinud. Tugeva tuule tõttu jäeti eile alusel tantsijate show ära.

MS Balmoralil on 1309 reisijat. Sama arvu reisijatega väljus Titanic Southamptonist 10. aprillil 1912. Titanic tegi veel peatuse Prantsusmaal Cherbourg`is ja Iirimaal Cobhis, kust tuli veel reisijaid peale.

Titanic põrkas 14. aprillil 1912 laeva aja järgi kell 23. 40 Atlandi ookeani põhjaosas jäämäega kokku ning uppus15. aprilli varahommikul. Laeval olnud 2200 reisijast ja meeskonnaliikmest kaotas elu 1514 inimest. Teiste seas ka kapten Edward Smith ning USA suurärimehed John Jacob Astor  ja Benjamin Guggenheim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles