Nõia-Intsu karistati seitsmeaastase vangistusega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõia-Intsuna tuntust kogunud Indrek Leibur kohtus.
Nõia-Intsuna tuntust kogunud Indrek Leibur kohtus. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Harju maakohus mõistis täna enam kui seitsmeaastase vangistuse teleekraanil Nõia-Intsuna tuntust kogunud Indrek Leiburile, kes süüdistuse järgi oli osaline kannatanult 120 euro väljapressimises.

Kohtu hinnangul on 34-aastase Leiburi süü tõendatud väljapressimises, mis oli sooritatud isikute grupis, kannatanult vabaduse võtmisega ning isiku poolt, kes on ka varem sarnase kuriteo sooritanud. Kohus karistas teda viieaastase vangistusega. Kuna Leiburil oli kandmata ka varasema süüteo eest mõistetud karistusosa, tuleb tal kokku vanglas veeta seitse aastat, viis kuud ja 24 päeva. Kohus luges Leiburi karistusaja alguseks tänavu 8. märtsi, kui politsei ta kinni pidas.

Leiburi kaassüüdlased kuulsid süüdimõistvat lahendit juba märtsi alguses.

Eeluurimisel kogutud andmetel pani Leibur koos 28-aastase Esko ja 26-aastase Marttiga väljapressimise toime mullu 28. märtsi õhtul Tallinnas. Noormehed võtsid kannatantult kaks sülearvutit ning siis nõudsid talt esmalt 100 euro ja seejärel veel 20 euro tasumist. Samuti käskisid süüdistatavad kannatanul hankida iPhone´i nutitelefon ja see neile loovutada. Mehed takistasid kannatanul autost lahkumast ja kasutasid tema suhtes vägivalda, tuvastas politsei.

Leibur sai avalikkuse ees tuntuks, kui osales teleekraanil selgeltnägijate võistluses. Seejärel meedias Nõia-Intsuks kutsuma hakatud mees on hiljem osalenud veel mitmes telesaates ja avameelselt rääkinud oma kriminaalsest minevikust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles