Cosmo: kuidas korraldada tüdrukuteõhtut?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Cosmopolitan

Tahad korraldada sõbrannale meeldejääva viimase õhtu oma tüdrukutega? Cosmo juhib sind läbi korraldusteekonna ja näitab, kuidas klišeesid vältida.

See päev keerleb vaid tulevase pruudi ümber, seega alusta tüdrukuteõhtu planeerimist temaga jutu-ajamisest. Sa ei pea talle avaldama, millal, kus ja kuidas see toimub, kuid uuri, keda tema seal näha tahab.

Lapsepõlvesõbrannat? Esimest pinginaabrit või trennikaaslast? Või on talle lähedane ka peigmehe õde või onutütar? Lisaks küsi kõikvõimalikke kontakte. Muidugi võib selle peo korraldada ka totaalse üllatusena, kuid hea on teada, kuidas pruut ise oma viimast õhtut tüdrukutega ette kujutab. Uuri võimalikke erisoove ja pane need kirja.

Peokorraldaja Maret Soom ütleb, et kuna pruute on erinevaid, on oluline temaga tegevused läbi arutada. «Kui tegu on otsustusvõimetu või liiga ara pruudiga, võib vahel teha otsuseid tema eest.

Hea sõbrana sa ju tead, mis su lähedastele meeldib, mis neile piinlikkust valmistab ja kust jookseb hea maitse piir. Üllatusõhtu on alati hea idee – siis jääb pruudil ära võimalus liialt pabistada või õhtu kulgemisse ettekirjutusi teha.

Üllatuspeo korraldamiseks vajalikku kontaktide nimekirja on lihtne kätte saada, kui suudad välja peilida pulma kutsutud külaliste nimed, näiteks mainides, et tahate ühiskingitust teha. On kirjutamata reegel, et kõik tüdrukutepeole kutsutud inimesed on ka pulma oodatud (mitte küll vastupidi),» lisab Soom.

Valige aeg

Kindlasti ei tasuks seda õhtut korraldada nagu filmides kombeks – vahetult enne pulmi. Esiteks ei ole pruudil kerge pikka päeva väsinud peaga üle elada ning ega keegi külalistestki end siis väga hästi tunneks. Parem planeerige ürituse ajaks nädal või isegi kaks enne pulmi.

Hea on pruudilt varem ettevaatlikult uurida, ega tal ole planeeritavaks ajaks midagi muud plaanis, näiteks proovisoeng või -meik, kleidiproov või peokoha ülevaatamine. Pea meeles, et kõigil pole võimalik sellest peost osa saada – valige aeg, mis sobib enamusele, ja kinnitage see ära.

«Alati on mõistlik peo toimumise kuupäev ka peigmehega kokku leppida – suurepärane oleks, kui nii tüdrukute- kui ka poissmeesteõhtu toimuksid samal ajal, sest siis ei pea kumbki abiellujatest üksi kodus pead murdma, millega teine pool oma õhtut sisustab. Hea mõte oleks ka poisteürituse korraldajaga kokku leppida, et teie teed õhtu jooksul ei ristuks,» soovitab Soom.

Eelarvest

Kõikvõimalikud ägedad ideed on toredad, kuid esmalt tuleb maa peale tulla ja paika panna ürituse eelarve. Siin tulevad mängu ka eelmainitud kontaktid.

Koosta meili-list ning saada välja küsimus, kui palju on keegi meeldejäävasse õhtusse nõus panustama. Kui on lähedasemaid inimesi, kes on nõus maksma rohkem, ja kaugemaid, kes vähem, katsu leida arutluste käigus kuldne kesktee. Variant on ka see, et igaüks investeerib üritusse individuaalselt, nagu heaks arvab.

Ka Soom nõustub, et eelarve on igal peokorraldusel A ja O ning sellest tuleb kindlasti alustada. Kui aga on olemas mõned superägedad mõtted ja ideed, saab alati kaaluda, kuidas leida lisafinantse. «Sageli on lihtsam leida raha kui ägedaid ideid.»

Kui vähegi kokkuleppele jõuate, on põhiorganiseerija huvides, et see summa oleks ühe inimese kontol koos, enne kui reaalseks maksmiseks läheb. Nii toimides väldite hiljem sekeldusi pangaülekannete ja kontonumbritega.

Põhiplaan

Kui eelarve enam-vähem koos, on aeg planeerima asuda. Olenemata summast, mis kokku tuleb, on valikuid palju. Esimesed küsimused, mida esitada, on esiteks, kas korraldada ühe- või kahepäevane üritus, ja teiseks, kas see võiks toimuda kodulinnas või mujal.

Lisaks koguge kokku erinevad ideed, kogemused ja mõtted, mida võiks sel õhtul teha. Kasuks tuleb kindlasti ka netifoorumites surfamine.

«Ideede kogumisel saab kõik alguse pruudi iseloomust, tema peotavadest ja «valulävest». Mõnele suuremale peoloomale võib julgelt teravaid väljakutseid esitada, teisel rahulikumal ning kodusemal tüübil on näiteks klubilaval tantsimine vastumeelne,» nendib Soom.

«Toon mõningaid radikaalsemaid, aga lõbusamaid näiteid, mida oleme taoliste ürituste korraldamisel välja pakkunud: restorani köögis etteantud toiduainetega kokkamine, helistuudios karmimale erootikafilmile heli pealelugemine, fotosessioon (riietega või ilma), mootorratta kiirussõit tundmatu härraga, stripiklubi baaridaamina töötamine jne. Tore ja lõbus peab läbi erinevate plaanitud tegevuste olema nii pruudil kui ka kaasalöövatel naistel.»

Rollid paika

Kui sellest õhtust on plaan kujundada midagi enamat kui klubiõhtu ja pubiskäik, tuleb kindlasti ka rollid võimalikult vara paika panna. Kõige mugavam oleks kõik koos kohtuda – seda esiteks selleks, et kõik osalised, kes üksteist ei tea, saaksid omavahel tutvuda ning arutada erinevate võimaluste üle, kuidas ja mida keegi teha saaks. Mitu pead on mitu pead ja nii võib olemasolevatest ideedest sündida kokku midagi hoopis geniaalsemat. Leidke see õhtupoolik!

Soom soovitab: «Hea mõte oleks ülesanded ja tegevused omavahel ära jagada, aga ka ajagraafik tuleks kirja panna ning selles püsida, sest muidu võib õhtu venima hakata ja kõiki loodetud tegevusi ei jõutagi ära teha. Ajagraafikut koostades peab ka silmas pidama transporti või liikumist ühelt tegevuselt teisele ning tuleb arvestada, et kui mõned dringid joodud, hakkavad asjad paratamatult hilinema.»

Pange koosolekul kõik kirja ja saatke see kõigile laiali, et vältida segadusi stiilis «mina ei mäletanud, et ma seda tegema pean». Pidage meeles, et just pisiasjad on need, mis õnnestumisele kaasa aitavad, ja õhtu peakorraldaja ei pea kindlasti kogu vastutust enda õlule võtma.

«Kokkuvõttes on tüdrukutepeo korraldamisel oluline see, et üritus oleks tore, lõbus ja meeldejääv nii pruudile kui ka külalistele. Veidike elevust ning tavaliste piiride ületamist tuleb kasuks.

Millal siis veel kui mitte sellel õhtul?! Soovitaksin alati pigem aktiivset päeva või õhtut kui mugavustsoonis olemist, nagu spaapäev, sest seda võib teha mõnel toredal nädalavahetusel sõbrannadega ka niisama,» võtab Soom jutu kokku.

Traditsioonilised tegevused tüdrukuteõhtul

Ekspeikade nimede ärasaatmine. Viisid olenevad peokohast: pudeliga vette uputamine, õhupalliga lendu laskmine, paberlaevukesena ärasaatmine...

Põhjuste nimetamine, miks pruut tulevast kaasat armastab. Toimige nii: las pruut ütleb trepist üles minnes igal astmel ühe põhjuse. Hiljem kinkige talle sellest tegevusest pilt ja ärge unustage ka põhjuseid kirja panemast.

Suurimate saladuste äraviskamine. Need on asjad, mida ta ei kavatse kunagi oma tulevasele mehele avaldada – uputage need ära.

Perenaiseoskuste tõestamine. Korraldage talle kokkamis- või koristamiskatsed.

Vapruse tuleproov. Laske tal tõestada, et ta tuleb abieluga kaasnevate raskustega suurepäraselt toime. Viige ta seiklusrajale ronima – raja lõpus võiks teda oodata näiteks tulevase pilt.

Lubaduste andmine. Ta peab avalikult kinnitama, et temast saab hea abikaasa. Ja muidugi, ärge unustage lubadust, mis puudutab teie edasist omavahelist suhtlemist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles