Millal on Ines Karu-Salo arvates õige aeg last saada?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ines Karu-Salo
Ines Karu-Salo Foto: Madis Palm

Ettevõtja Ines Karu-Salo rääkis Budaarile, millal on tema arvates õige aeg emakssaamisele mõelda, mitut last ta soovib ning kui olulist rolli mängib sealjuures eelnev majanduslik kindlustatus.

Ines on kindlal arvamusel, et lapsesaamist tuleks ette planeerida.

«Selleks peab olema vaimselt küps, samuti mängib olulist rolli majanduslik kindlustatus. On ju loogiline, et nii vanemate armastus, tähelepanu, aeg kui ka finantsiline taust on need, mis määravad lapse tuleviku. Leian, et lapsevanem peaks mõistma, milline vastutus ja elumuutus lapse perre tulemisega kaasneb,» arvas Ines.

«Muidugi ei tahaks üldistada, et kõik noored ühe vitsaga löödud on, paljud naised suudavad juba 25-aastaselt mõelda nagu 30-ndates eluaastates naised,» märkis Ines, et iga inimene on erinev.

Seda, et tänapäeval on paljud naised iseseisvamad kui varem ning lükkavad emakssaamise edasi karjääri tõttu, peab Ines asjade loomulikuks käiguks.

«Paljud naised keskenduvad kõigepealt karjäärile, eneseteostusele ning vaba aja soovivad kulutada vaid iseendale. Suurt mõju avaldavad ka inimesed, kellega läbi käime, elukaaslane või abikaasa, kes võib meist olla kas siis vanem või noorem. Seega leian, et kõige olulisem on iseennast tunda ja vastavalt sellele ka otsus langetada - alles siis, kui armastame iseennast, suudame siiralt hoolida teistest. Kui me tahame olla õnnelikud, siis peame teadma, mis meid õnnelikuks teeb - ning kasulik oleks sellele küsimusele vastates vaadata tulevikku - mõelda pikemas perspektiivis. Siis näeme, kas lapse jaoks on õige aeg või mitte,» seletas ta.

«Paratamatult peab arvestama ka faktiga, et paljud vanemad ei jää kokku, mis tähendab, et ema peab vajadusel suutma lapse üksi üles kasvatada, kardan, et väga noorelt sellisele asjale ei osata lihtsalt mõelda,» nentis Ines.

«Mina näen end emana, kes leiab oma lapsele/lastele piisavalt aega ja soovib nende jaoks olemas olla, seega arvan, et iga asi juhtub omal ajal. Mitut last ma ise sooviksin? Arvan, et kaks kuni kolm last oleks väga tore,» tunnistas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles