Norra poliitik: mulle on needus peale pandud

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra poliitik: mulle on needus peale pandud
Norra poliitik: mulle on needus peale pandud Foto: SCANPIX

Norra poliitiku Thorvald Aspenesi sõnul pani talle needuse peale saami päritolu poliitik ja šamaaniks peetav Arjas Olaf Eliassen.

Juhtum leidis aset selle aasta veebruaris, kui Aspenes külastas saamlaste parlamenti Porsangeris ning kus viibis ka Eliassen, edastab Norra uudisteagentuur NRK.

«Tervitasin Olafit ja nägin, et ta ei soovi minuga suhelda. Ta sõnas vaid vihaselt, et ei ole rahul sellega, mis Porsangeris tehakse ning poliitikud peavad selle eest maksma. Siis sõnas ta midagi kolm korda saami keeles. Võtsin seda kui nalja. Küsisin siiski, et kas ta pani mulle needuse peale,» meenutas Aspenes.

Aspenesi kinnitusel tekkisid tal hiljem unehäired, kurgu-, kõrva-, silma- ja põsekoopapõletik.

Saamlaste ja Norra Fremskrittpartiet partei suhted ei ole just kõige paremad. Saamlaste arvates on see partei nende vastu, kuna soovib Porsangeri maakonnalt ära võtta õiguse olla saamikeelne ala. Möödunud aastal tegi see partei ettepaneku sulgeda Billefordis ja Borslevenis asuvad saamikeelsed koolid.

Saami poliitik Eliassen eitas, et ta oleks šamaan ning tal ei olevat erivõimeid, mida ta inimeste vastu kasutaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles