Hüpnotisöör Ants Rootslase nimel tõmmati inimesi krüptopettusesse

Copy
Ants Rootslane
Ants Rootslane Foto: TV3

Hüpnotisöör Ants Rootslane langes netikelmide ohvriks, tema Instagrami konto võeti üle ja tehti postitus, kus inimesi kutsuti investeerima krüptoettevõttesse. «Üks tegi 900-eurose makse neile ja teine 1500-eurose makse,» räägib Rootslane.

2. juunil teatas Ants Rootslane Facebookis, et häkkerid on tema Instagrami konto üle võtnud. «Mu Instagrami konto on häkkerite poolt kaaperdatud!» kirjutas ta. «Eelmisel reedel logis Instagram mind kontost välja ja kuidagi hiiliti mööda kaheastmelisest autentimisest. Teile reklaamiti krüptot, mille õnge ka mõned inimesed läksid ja kaotasid tuhandeid eurosid. Olge palun selliste postituste suhtes alati skeptiline. Muidugi tahaks me kõik saada viie tunniga 20 000 euro võrra rikkamaks, aga see on ainult sinu ihade peal mängimine,» selgitas Rootslane juhtunut. 

Kui Rootslase Instagrami kontole ilmus kahtlane postitus, tekitas see kohe palju vastukaja. Kuulsa hüpnotisööri jälgijad olid segaduses ja küsisid kommentaarides, kas Rootslase konto on kaaperdatud või on ta tõepoolest hakanud tegelema krüptoettevõtte reklaamimisega.

Ants Rootslane
Ants Rootslane Foto: Remo Tõnismäe

Rootslane rääkis Elu24-le, et tal puudus koguni nädal aega ligipääs oma kontole. «Kontol reklaamiti krüptoteemalisi postitusi, kus kutsuti inimesi investeerima. Seni on teada, et kaks inimest langesid nende pettuse ohvriks. Üks tegi 900-eurose makse neile ja teine 1500-eurose makse. Nad mõlemad kinnitasid, et postitus tundus neile kahtlane, aga riskisid ja võtsid riski rahast ilma jääda,» avaldas Rootslane.

Kommentaar inimeselt, kes postitust usaldas ja oma raha kandis.
Kommentaar inimeselt, kes postitust usaldas ja oma raha kandis. Foto: Ants Rootslane

«Tahaks inimestele südamele panna veel kord, et kui kontodel käib kahtlane tegevus ja reklaamitakse midagi, mida antud isik pole varem jälgijateni infona toonud, siis tuleks olla ettevaatlik. Lisaks on suur risk petturite otsa langeda siis, kui konto on üle võetud ja sa otsid võimalusi selle tagasi saamiseks. Erinevad välismaa leheküljed reklaamivad, kuidas maksad neile mingi summa ja nad toovad sulle konto tundidega tagasi. See on samamoodi pettus,» ütleb Rootslane ning soovitab jääda rahulikuks ja Meta Supporti kaudu asju ajada. «See on kõige kindlam viis konto tagasi saada,» ütleb ta.

«Lisaks on suur risk petturite otsa langeda siis, kui konto on üle võetud ja sa otsid võimalusi selle tagasi saamiseks.»

Praeguseks on hüpnotisöör oma konto tagasi enda käsutusse saanud. «Konto tagasisaamine oli keeruline. Öösel juhtus ime ja Instagram taastas ligipääsu kontole. Kindlasti soovitan inimestel peale panna kaheastmelise autentimise, see vähendab riski kontost ilma jääda,» ütleb Rootslane. 

Rootslane lubab, et vastab lähiajal kõikidele kirjadele, mis nädala jooksul on tulnud. Samuti ütleb ta, et investeerib ainult kinnisvarasse ega usalda krüptot. «Bitcoin pole kunagi sümpaatne olnud,» tunnistab ta.

Hiljuti langes identiteedivarguse ohvriks lauljatar Synne Valtri, kelle nime alt reklaamiti kaalulangetuspreparaate. «See teeb mind nii tohutult kurvaks, et mind on mässitud minu teadmata inimeste tervise ohustamisesse ärilise edu nimel,» sõnas Synne. 

Loe rohkem:

IMEKAPSLID 〉 «Mind on mässitud minu teadmata inimeste tervise ohustamisesse!» Synne Valtri langes identiteedivarguse ohvriks 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles