VIDEO ⟩ «Vabandan kõikide ees, keda see riivas.» Fännid süüdistavad BSHd isepruunistajaga liialdamises (5)

Elu24
Copy
Brigitte Susanne Hunt näitab, kuidas ta saavutab oma kauni jume.
Brigitte Susanne Hunt näitab, kuidas ta saavutab oma kauni jume. Foto: Kuvatõmmis TikTokist @brigittesusanne / Elu24 kollaaž

«Tüdruk lihtsalt muutis rassi.» Isepruunistava vahu kasutamist jaganud Brigitte Susanne Hunt sattus sotsiaalmeedias rassismisüüdistuste alla. «Piltidel ja tavavalguses on kõik kena loomulik,» lubab teletäht.

Brigitte Susanne Hunt jagas TikToki videos nippe, kuidas saavutada isepruunistajaga kõige parem jume. Teletäht kandis peale kaks kihti isepruunistavat vahtu ning juba kaheksa tundi hiljem oli ta kordades tumedam kui varem. Osa vaatajate arvates läks aga naise päevitus üle piiri, mistõttu tõstatati nii TikToki kui ka Twitteri rahva seas küsimus: kas Brigitte vahetas rassi?

@brigittesusanne Kasuta koodi BSH20 ja saad LovingTan-ilt jpt toodetelt -20% ✨☀️🤌🏻 @Mactabeauty ♬ vlog, chill out, calm daily life(1370843) - SUNNY HOOD STUDIO

Kommenteerijate sõnul on Brigitte jume ebaloomulik ja nahavärv liiga tume. Teised leiavad, et naine näeb enda loomuliku nahaga parem välja, ning soovitavad tal iseendaks jääda.

«Liha enne grillile panekut vs. liha grillil kõrbema minemas, sest ma unustasin,» tegi üks säutsuja nalja. «Mitte võltspäevitus, vaid võltsrass,» säutsus teine.

Paljud heidavad ette, et Brigitte «vahetas rassi».

Twitteris võrreldakse Brigittet Ariana Grandega, keda on samuti süüdistatud liigses isepruunistamises ja isegi blackfish'imises ehk justkui mustanahalisena esinemises.

Sarnaseid rassismisüüdistusi on saanud ka tumedat nahavärvi armastav suunamudija Liisa Leetmaa, kelle ebaloomulikku nahavärvi on mainitud isegi 2018. aastal Ameerika väljaande HuffPost artiklis, milles kritiseeriti valgeid naisi, kes ennast Instagrami piltide jaoks tumedamaks tuunivad.

«Ma kasutan filtreid, mis kõik värvid esile toovad. Mu plaan pole olla mustanahaline,» vastas Leetma toona süüdistustele. Teadupoolest on USAs ajalooliselt probleeme olnud blackface'iga, mis tähendab, et valged värvivad ennast tumedaks, et kehastada ja parodeerida mustanahalisi.

Samal põhjusel on saanud rassismisüüdistusi lauljatar Getter Jaani, kes ennast paroodiasaate «Su nägu kõlab tuttavalt» jaoks tumedamaks lasi võõbata.

Lisaks toodi Twitteris välja Brigitte 2012. aasta Instagrami pilt, millel ta kannab musta värvi näomaski ja mille juurde ta kirjutas toona: «Me being a n***a,» ehk «Mina n***rina.»

«Ma olin seda pilti tehes 17. Ma võtsin selle pildi nüüd maha, kui näen, et see pilt võib olla solvav,» kirjutas Hunt 2020. aastal sotsiaalmeedias.

«Ma ei luba end sildistada rassistiks – eriti, kui see pilt on seitse aastat vana. Minu jaoks on kõik inimesed võrdsed nüüd ja alati,» selgitas ta.

Brigitte sõnul ei ole ta ilma päikesekreemita päevitanud juba aastaid ja ei kavatse seda enam kunagi teha. «Nahavähk on päris! Samamoodi solaarium on out!» põhjendas seltskonnastaar, miks ta kasutab isepruunistavat vahtu.

Uurisime Brigittelt, mida tema inimeste süüdistustest arvab.

«Ma ei kasuta Twitterit ja hetkel, kuna puhkan, siis ei hakka seda ka avama. Selles valguses tõesti (+TikToki filter) jätab liiga tumeda mulje, kui nüüd vaatan,» tunnistab Brigitte, kuid lubab, et päris elus on kõik normaalne.

«Kasutan LovingTani juba pool aastat ja piltidel-tavavalguses on kõik kena loomulik,» sõnab ta. 

Rassismisüüdistuste kohta ütleb Brigitte: «Jah, seda alaealisena tehtud pilti kommenteerisin juba 2020. aastal ning mõistan, et mõned inimesed otsivad seda siiani üles – avaliku elu värk.» Naine lisab lõpetuseks, et soovib kõigile mõnusat suve ja soovitab kasutada päikesekaitsekreemi.

Lisaks avaldas Brigitte pärast Elu24-lt kirja saamist enda Instagrami loos avaliku vabanduse. «Ma tahaksin kõikide inimeste ees vabandada, keda on riivanud see. Ma tegelt mõistan. On üks inimene, kes tahab ennast määrida kokku pruuni mögaga ja jätta mulje, et ta on käinud puhkusel. Võib-olla tal näiteks ei ole raha puhkusel käia, te ei tea seda,» selgitab Brigitte.

«Ma tahan vabandada kõikide inimeste ees, keda see on riivanud. Samuti naljad, mida ma tegin, kui olin alaealine,» vabandab ta taas kord ja kutsub kõiki inimesi teda oma silmaga üle vaatama, et näha, kas ta on tõesti «rassi vahetanud».

Samuti tahab Brigitte tuua esile, et ta on nudist, sest noorena jooksis ta sugulase tuppa ning tõmbas püksid alla ja näitas talle tagumikku. Brigitte vabandab selle pärast enda sugulase ees.

Peale Elu24-lt kirja saamist pani Brigitte enda Instagrami konto profiilipildiks Ariana Grande pildi, tõestades jällegi, et ei lase end netikommentaaridest heidutada ja oskab enda üle nalja teha.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles