Hajameelsed lapsed on tegelikult väga nutikad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hajameelsed lapsed on tegelikult väga nutikad
Hajameelsed lapsed on tegelikult väga nutikad Foto: SCANPIX

USA Wisconsin-Madisoni ülikooli teadlaste uuring paljastas, et hajameelsed lapsed on tegelikult väga nutikad.

Uuring näitas, et end konkreetsest tegevusest kõrvale kallutada laskjatel tegeleb aju mitme asjaga korraga, kirjutab The Telegraph.

«Neil lastel on hea mälu ning neil on käepärast palju vajalikku informatsiooni. Nad suudavad oma mõttelõnga jälgimise kõrvalt tegeleda ka õpetaja antud ülesandega,» selgitati.

Teadlased tegid katse, milles katsealustel paluti teha lihtsaid ülesandeid ning siis uuriti, kas ülesande tegemise ajal nende mõtted liikusid kuskile mujale.

Psühholoog Daniel Levinsoni sõnul saavutasid testis parimaid tulemusi just need, kelle mõtted uitama läksid. Nende ülesande täitmine ei kannatanud selle tõttu, et nad täielikult sellele ei keskendunud.

«Mõtete uitama minek näitab tegelikult aju paindlikkust ning lubab mitme asjaga samaaegselt tegeleda,» tõdes Levinson.

Saksamaa Max Plancki instituudi teadlase Jonathan Smallwoodi sõnul hakkavad inimesed mitte eriti raske ülesande puhul tegelema mitme asjaga korraga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles