OTSITAKSE TAGA ⟩ Häädemeestel on kodust ära jooksnud eakas kilpkonn (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Häädemeestes kaduma läinud kilpkonn.
Häädemeestes kaduma läinud kilpkonn. Foto: Erakogu

Pärnu maakonnas asuval Häädemeestel on kaduma läinud kilpkonnaproua Kilbi. «Kui sa mind leiad, anna palun minu asukohast teada, et saaksin pere juurde tagasi tulla,» öeldakse sotsiaalmeedias avaldatud kuulutuses. 

Facebooki grupis «Häädemeeste kogukond» antakse teada, et kaduma on läinud eakas kilpkonnaproua Kilbi.

«Tere. Olen Kilbi, eakas kilpkonnaproua, jalutan kusagil Häädemeeste aleviku vahel, alustasin liikumist Suureküla lõpust ja suundun suurema tõenäosusega lõuna poole. Kui sa mind leiad, anna palun minu asukohast teada, et saaksin pere juurde tagasi tulla,» seisab kuulutuses, mille on postitanud kilpkonna omanik Lauri. 

«Igaks juhuks, kellel laululava juurde jõe äärde asja, siis see võib talle ette jääda. Kunagi ammu on ta sealt leitud,» öeldakse kommentaarides. Tõepoolest on kilpkonn ka varem kaduma läinud, kuid see juhtus palju aastaid tagasi. Omanik Lauri ütles Elu24-le, et kilpkonn on varem tõsiselt ära kadunud neli korda. «Küll on teda lõuna pool asuva jõe põhjapoolselt kaldalt leitud kui ka alevi vahel jalutamas nähtud, aga see juhtus rohkem kui 20 aastat tagasi,» ütleb Lauri.

«Kilpkonn toodi Eestisse 47 aastat tagasi lõunast, kuna vanaema oli mul nalja visanud, et kui nii kaugele lähete, võtke mõni kilpkonn ka kaasa. Nii ta saabuski meile. Kingiti ta minu tädile seitsmendaks sünnipäevaks,» räägib Lauri.

Kui märkate kilpkonna Häädemeestel ringi jalutamas, andke sellest teada telefonil 5689 3215.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles