VIDEO «Hei-hei, Eesti!» Käärijä saatis eestlastele vahva tervituse

Elu24
Copy
Foto: EBU/CORINNE CUMMING

Eurovisioonil teiseks jäänud Soome esindaja Käärijä lugu «Cha Cha Cha» on saanud hitiks igal pool Euroopas ja hoidnud ka Eestis üle nädala Spotify kuulatuimate lugude edetabelis esikohta.

Globaalseks nähtuseks tõusnud Käärijä ja tema Eurovisiooni võistluslugu on teinud Soome muusika ajalugu ja «Cha Cha Cha» sai hiljaaegu kõige kuulatumaks Soome looks, vahendab Iltalehti.

Ka Eestis tehti omamoodi rekord: «Cha Cha Cha» tegi Eestis ülekaalukalt ühe päeva striimimise rekordi 43 900 kuulamisega. Lugu edestas sellega nii Måneskini (29 500) kui Nublut (21 800).

Seetõttu saatis oma tänusõnad Eesti fännidele eurolaulik ise. «Suur tänu,» ütleb muusik eestlastest kuulajatele. Vaata videot:

Käärijä sai 13. mail Liverpoolis toimunud Eurovisiooni lauluvõistlusel teise koha. Ta oli publiku ülekaalukas lemmik ja kogus hääletajatelt kokku 376 punkti. Eurovisiooni ajaloos on avalikkuselt suurema häältesaagi teeninud vaid Ukraina 2022. aastal.

Käärijä kogus finaalis kokku 526 punkti, kuid Eurovisiooni lauluvõistluse võitjaks tuli žürii lemmik Loreen, kes sai kokku 583 punkti ja viis võidu Rootsile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles