MIDA TEHA SUVEL? ⟩ Siin on juunikuu kõige ägedamad üritused üle Eesti

22.06.2022, Otepää. Pühajärve Jaanituli 2022 Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp
Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy

Kauaoodatud juunikuu on käes ning äsja alanud suvekuu saab juba esimesel nädalavahetusel korraliku avapaugu. Mitmes Eesti paigus korraldatakse suursuguseid üritusi ja kontserte, kust saavad osa võtta kõik! Vaata üle, kuhu minna, mida teha, ja põruta koos sõpradega üritusi nautima!

2.-3. JUUNI

Tallinna vanalinna päevad: enam kui 300 sündmust kolmel päeval
Tallinna vanalinna päevad: enam kui 300 sündmust kolmel päeval Foto: Erik Peinar

Esimene suvekuu algab 2. juunil Tallinna vanalinna päevadega, mis on suurim vanalinnas siinsele kultuuripärandile ja kogukonnale pühendatud festival. Kolme päeva jooksul toimuvad linnarahvale ja külalistele erinevad tasuta muusika-, teatri-, kunsti- ja spordisündmused. Kokku on kavas üle 40 kontserdi ja enam kui 300 sündmust. 

Festivali avakontserdil astub üles Rita Ray ja sündmuse lõpetab Estonian Voicesi ja Vaiko Eplik & Eliidi ühiskontsert. Kolme päeva jooksul esinevad tuntumatest nimedest festivali lavadel veel Regatt, Sissi, Jarek Kasar ja Jaan Pehk, Duo Ruut, Mari Jürjens, Tallinna Kammerorkester, Littorina Saxofone Quartet, TTÜ Puhkpilliorkester jpt. Vaata kava vanalinnapaevad.ee

2. juunil toimub Saaremaal Kuressaare lossihoovis «Suve avalöök 2023», kus annavad kontserdi Terminaator, Synne Valtri, Clicherik & Mäx, Beebilõust jpt. Õhtut juhib legendaarne Peeter Võsa!

Suve avalöök jätkub 3. juunil, mil Kilingi-Nõmme laululaval astuvad üles Terminaator, Shanon, Synne Valtri Bänd, AROP, Mait Maltis, KAPRIIZ jpt. 

Kloogaranna Summerfest 2022
Kloogaranna Summerfest 2022 Foto: Taavi Sepp

2. juunil toimub ka Raplas suur suve alguse festival Summerfest, kus ansambli 20 aasta juubeli eksklusiivse erikontserdiga astub üles Nexus. Lisaks on laval Eesti parimad artistid, nagu Tanel Padar, Hunt, Karl Madis, AG, ja üle aastate esineb taas Kairit Tuhkanen ehk Niki. Õhtut juhib särav Brigitte Susanne Hunt

Lisaks kontsertprogrammile on üritusel grillmeistrite ja toiduala, eri kauplejatega suvealguse laadatänav ja lasteala koos batuutide ning atraktsioonide pargiga.

Järgmisel päeval, 3. juunil liigub üritus Viljandi lauluväljakule ning 9. juunil Põlva Intsikurmu lauluväljakule.

Lisaks kohalikele artistidele on taas Eestis vene räppar Morgenshtern, kes annab 2. juunil CatHouse'is suursuguse kontserdi.

Viljandi hansapäevad

Algavad hansapäevad.
Algavad hansapäevad. Foto: arhiiv

Suvi saab seekordki alguse erilise muusikasündmusega Viljandis. 2. juunil algavatele Viljandi hansapäevadele annavad hansapäevade öökontserdil hoo sisse soojade reggae-rütmidega Angus ja folktroonikat viljelev Sander Mölder. Suviselt sooja ja rütmikat muusikat saadavad vägev valgus-show, Uueveski puhkeala looduskaunis ümbrus ning eriline atmosfäär.

Viljandi hansapäevad 2023 toimuvad 2.–4. juunini. Külastada saab eri alasid ja suurt käsitöölaata ning nautida mitmekesist kultuuriprogrammi. 

10. JUUNI

Laupäeval, 10. juunil toimub Tartu laululaval «Tartu suve avalöök 2023»

Traditsiooniline Tartu suvealguspidu tuleb taas ning lavale astuvad Terminaator, aegumatu 90ndate popdiiva Nancy, palavalt armastatud duo Respekt, «Suvereporterist» tuule tiibadesse saanud Beatrice, 90ndate diskostaar Astra ja endise ööklubi Atlantis show-baarmeni sooloprojekt Mohiito. Pidu juhivad ja vahepalasid mängivad Silvo Piir ja Rait Haas. Hea atmosfääri garanteerib meeleolukas publik!

Haapsalu Valgete Ööde festival

15.–18. juunini toimub Haapsalu Valgete Ööde muusikafestival, mis kannab endas Tšaikovski festivali vaimu ning romantilise ja muretu suveaja ergast püüdu kauni muusika poole. Festivali kõrghetk on suurejooneline vabaõhugala maestro Neeme Järvi ja Eesti Riikliku Sümfooniaorkestri ning Eesti Rahvusmeeskoori osalusel, kõlavad eesti publikule märgilised teosed Tobiase, Kapi, Elleri ja Sibeliuse loomingust.

Haapsalu raekoda korraldab populaarseid suvitaja jalutuskäike ja kultuuriloolisi vestlusi, kavas on ka öökinoseanss. Festivaliga kõlavad kokku Haapsalu erilised kontserdipaigad: kirikud, võimas lossihoov, kuursaal, Uuemõisa mõis, aga ka promenaad ning mõnusalt suvine peatänav oma kohvikute ja lillelõhnalise kuurordimeluga.

Kaunid Kontserdid Käsmus

Juunikuu kolmanda nädala täidavad Kaunid Kontserdid Käsmus, mis on lummavaid kontsertõhtuid imelise Käsmu lahe kaldal korraldanud juba aastast 2009. Kauni muusika kõrvale kuulub muinasjutulise merevaatega plats, hõrgutavad road ja joogid ning õdus atmosfäär.

Kontserdinädal algab teisipäeval, 13.06 kontserdiga «Raimond Valgre 110», kus Tõnu Raadiku ansambli saatel laulavad Ivo Linna, Mart Sander ja Marko Matvere.

Lenna ja Nublu
Lenna ja Nublu Foto: Indrek Kasesalu

Kolmapäeval, 14.06 toimub kontsert «Urmas Alender 70», kus Urmas Lattikase ansambli saatel laulavad Mikk Tammepõld, Märt Avandi, Kadri Voorand, Alika Milova ja Ollie.

Neljapäeval, 15.06 saab kuulata Rock Hoteli tribuutkontserti «Tähti üheks õhtuks», kus lavale astuvad Tanel Padar, Ott Lepland, Robert Linna, Kaire Vilgats jt.

Reedel, 16.06 leiab aset Stefani ja Liis Lemsalu suvekontsert «Unes või ilmsi».

Laupäeval, 17.06 astuvad aga lavale Nublu ja Lenna, et anda ühine suvekontsert «Kahekesi kasteheinas». «Käsmu on minu jaoks romantiline ja ilus kohake. Koht, kuhu on alati hea meel tagasi tulla ja mis tekitab hea ja sooja tunde. Sel korral koos ühe cool'ima kohaliku räppariga,» räägib Lenna. «Käsmu sobib meie kontserdi jaoks ideaalselt, sest suvel muhedamat esinemispaika annab leida,» nõustub Nublu. 

Pühapäeval, 18.06 toimub Smilersi 30 tegutsemisaasta akustiline juubelikontsert, kus külalisesinejaks on Jaagup Kreem.

Flex Festi teine päev
Flex Festi teine päev Foto: Taavi Sepp

Flex Fest

16.-17. juunil toimuv Flex Fest kolib sel aastal suve lõpust suve algusesse ja Telliskivist Krulli kvartalisse. Kahe päeva jooksul astub kahel laval üles pea 20 artisti. Üks peaesineja on Central Cee, kes on praegu kõige tähtsam Briti räppar. Oma muusikas keevitab ta kokku elemente hiphopist, trap'ist ja Ühendkuningriigi drill'ist.

Lisaks astub üles Rootsi räppar, laulja, moelooja, kunstnik ja muusikakollektiivi Drain Gang tegevjuht Bladee ja Soome skeenet esindab Isac Elliot. Kohal on ka Leedu eelmise aasta kõige striimitum artist DJ Nevykele. Kodumaistest nimedest said Flex Festile kirja veel KiROT, Pluuto, AROP, manna, Asena ja Kitty Florentine.

5MIINUST.
5MIINUST. Foto: Taavi Sepp

Esinejate nimistus on veel Grammyga auhinnatud Briti produtsent ja laulukirjutaja Mura Masa, Nublu, reket, Gram-Of-Fun, Soome edulugu Mikael Gabriel, supergrupp 5MIINUST ning noor produktsioonitalent Karl Killing.

17. juunil toimub Rummu karjääris juba teist aastat suvefestival RUFE, kus astuvad suure tuhamäe ja sinise laguuni taustal üles 5MIINUST, Tanel Padar, Púr Múdd ja Grete Paia. Plaate keerutab ja õhtut juhib DJ Andres Aljaste. Kohapeal pakuvad meelelahutust paljud atraktsioonid. Külalisi kostitatakse ahvatlevate kokteilide ja mitmekesiste tänavatoitudega.

JAANIPÄEV

PÜHAJÄRVE JAANITULI

Sel aastal astuvad 22. ja 23. juunil Pühajärve jaanitule lavadele parimad kodumaised artistid ning välismaa tantsumuusika tipud Showtek ja Sub Focus. Välisartistide nimekirja täiendavad Brooks (NED), Macky Gee (UK), Sam Collins (GER) ja Kanine (UK).

22.06.2022, Otepää. Pühajärve Jaanituli 2022
22.06.2022, Otepää. Pühajärve Jaanituli 2022 Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Kahepäevase festivali jooksul kütab Pühajärve pargi kuumaks ka Eesti muusikaparemik. Suve esimese ülesastumise teeb Nublu. Pealaval on võimsa show'ga tagasi räpipunt 5MIINUST ning kohal on ka Pühajärve jaanitule püsiesinejad Terminaator ja Smilers. Kahel päeval astuvad lavale veel Karl-Erik Taukar, Shanon, Púr Múdd, Liis Lemsalu ja Merilin Mälk. Lisaks on oodata üllatusi, sest festivaliprogramm ei ole lõplik.

Tänavusel festivalil toimuvad olulised uuendused festivali produktsioonis, VIP-alal, rannas ja rannalaval. Saab osaleda traditsioonilistes lõbusates jaanipäevamängudes ja sooritada benji-hüppeid Pühajärve kohal. Mõne sammu kaugusel kontserdipaigast asub Pühajärve kaldal telklaager, mis on avatud kõikidele festivalikülastajatele.

VALGERANNA JAANITULI

Pärnumaa suurim jaanipidu toimub 23. juunil Audrus Valgerannas, kus lavale astuvad 2 Quick Start, Anne Veski, Smilers, Shanon ja Kurjad Plaanid. Mänge tervele perele viib läbi Arlet Palmiste, rebitakse sanga ja tõmmatakse köit! Mahlased auhinnad on nii pisematele kui ka vanematele!

KEILA JAANITULI

23. juunil leiab Keila terviseradade platsil aset Keila jaanituli, kus esinevad 2 Quick Start, Karl-Erik Taukar, Synne Valtri, AG, Starboy Bob ja ansambel Laine ning DJ Whiteland. Õhtut juhib legendaarne Peeter Võsa ja külastajaid ootavad eri atraktsioonid, avatud baarid ja toitlustuskohad, jaanilõke ja muidugi ka jaanimängud ning võistlused nii lastele kui ka täiskasvanutele.

VIIMSI JAANITULI

23. juunil toimub Viimsi vabaõhumuuseumis suur jaanituli, kus esinevad Puuluup ja Tanel Padar. Toimuvad põnevad jaanimängud, süüdatakse kaunis jaanituli ning tegevusi jätkub kogu perele. Saab süüa, saab juua, saab mõnusalt koos olla ning nautida imelise merevaatega Viimsi vabaõhumuuseumi atmosfääri. Lapsi lõbustavad Viimsi vabaõhumuuseumi lambad ja talled ning Tamme ratsutalu miniloomaaed: kitsed, ponid ja hobune. Loomi saab toita, nendega suhelda ja muidugi hobuste seljas ratsutada. Õhtut juhib Erkki Sarapuu.

KALURIKÜLA JAANIPÄEV

23. juunil toimub Kalurikülas jaanipäevapidu, kus jagub tegevust kõigile. Sel aastal tõstab jaaniliste tuju ansambel Kukerpillid. Avatud on toidutänav ja paadilaenutus ning sõidud jõelaeval ja SUP-laudadega ja vesiratastega.

LIIPA TALU ALKOHOLIVABA JAANITULI

Juba viiendat korda toimub 24. juunil Liipa talus alkoholivaba jaanituli, mille eesmärk on propageerida tervislikku elustiili, et inimesed koos oma pere ja sõpradega saaksid veeta meeldejäävad jaanid. Sündmus on mõeldud kõikidele Jõelähtme valla elanikele ja ka sõpradele väljastpoolt. Lisaks meeleolukale programmile pealaval saavad eraldi tegevusi nautida pere pisemad. Peaesinejateks on Marko Matvere ja VLÜ.

JÄNEDA JAANIPIDU

Virumaa vingeim jaanipidu toimub 24. juunil Musta Täku tallis Jänedal. Laval on armastatud kodumaised artistid: Shanon, Anne Veski, Hellad Velled, AG ning Kurjad Plaanid ja DJ Enno Lohu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles