Oluline Eurovisiooni uuendus jäeti rahva pahameele tõttu ära

Elu24
Copy
Eesti Laulu tänavune võitja Alika Milova astub Inglismaal Liverpoolis Eurovisioonil esimest korda lavale teises poolfinaalis neljapäeval. Fännid ennustavad, et ta tuleb lavale ka laupäeval finaalis. Pöidlad pihku Alika Milova ja laulu «Bridges» eduks!
Eesti Laulu tänavune võitja Alika Milova astub Inglismaal Liverpoolis Eurovisioonil esimest korda lavale teises poolfinaalis neljapäeval. Fännid ennustavad, et ta tuleb lavale ka laupäeval finaalis. Pöidlad pihku Alika Milova ja laulu «Bridges» eduks! Foto: Taavi Sepp

Suurbritannias Liverpoolis toimub täna Eurovisiooni esimene poolfinaal, kus pidi aset leidma tähtis uuendus, mis tooks televaatajate ette hulganisti emotsioone. Paljudele oli see aga vastumeelt ning asi otsustati ära jätta.

Euroopa Ringhäälingute Liit andis teada, et lauluvõistluse esimese poolfinaali peaproovis kasutati finalistide avalikustamiseks uut süsteemi. Sellegipoolest otsustati, et võitjate väljakuulutamist jätkatakse vanamoodi: artistid saavad green room'is teada, kas nad saavad edasi või mitte ning neid ei kutsuta kõiki korraga lavale. 

Esimese poolfinaali peaproovi lõpus pidid artistid seisma laval ning ootama pingeliselt, et saada teada, kas nad pääsevad kümne finalisti hulka või mitte. See aga paljudele eurofännidele ei meeldinud. Nimelt on varem eurolaulikud oodanud oma saatust green room'is.

Kui muudatus oleks tehtud, saanuksid nii telepublik kui ka saalitäis rahvast näha esinejate värskeid ja ausaid emotsioone. Sotsiaalmeedias aga kritiseeriti uuendust ning kõrvutati seda tõsielusarjade tüüpi dramaatilisusega. 

«Pole võimalik sõnadesse panna, kui väga ma jälestan uut finalistide avalikustamise süsteemi ning kõigi poolfinalistide lavale vedamist. Kas BBC ei saa aru, et see hetk on paljudele, kes on kuude viisi selle ürituse nimel tööd teinud, unistuste purunemine? See pole mingisugune talendisõust väljalangemine,» kirjutas üks pahane eurofänn Twitteris. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles