«Mees teeb maja, naine loob kodu.» Kuldsete kätega Maarek otsib tõsielusaates kaaslast

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
«Sellest saab meie suvi» osaline Maarek.
«Sellest saab meie suvi» osaline Maarek. Foto: Elu24 kollaaž / Erakogu

Väike-Pakri saarel 500-pealise veisekarja eest hoolitsev Maarek läks tõsielusaatesse «Sellest saab meie suvi» enda teist poolt otsima. «Ma soovin, et mu tulevane naine oleks vaimne. Mulle meeldib rääkida asjadest sügavuti, et kust me tulime, miks me oleme ja kuhu läheme...» kirjeldab Maarek enda ideaalset naist ning jagab, mis masti mees ta ise on. Loe intervjuud!

39-aastane Maarek elab ja toimetab looduskaunil Väike-Pakri saarel. Saaremaalt pärit mees rändas aastaid mööda põhjamaid ja töötas võõraste heaks. Kolm aastat tagasi sattus ta Väike-Pakrile ja sinna ta jäigi.

Saarel on ilus ja romantiline, kuid naisi sinna eriti ei satu ja suhteid luua on pea võimatu. «Ega nad ujudes saarele ei tule,» ütleb mees.

Maarek hoolitseb igapäevaselt saare rannaniitusid korras hoidva 500-pealise veisekarja eest. Suvel tuleb varuda heina ja talvel puid, kuid kõige selle kõrvalt jääb palju aega ka Pakri saarte imekaunist loodust ja erilist elukeskkonda nautida.

Selle suve romantilisimasse tõsielusaatesse «Sellest saab meie suvi» kandideeris Maarek, sest loodab leida enda kõrvale seda ühte ja õiget. Uurime lähemalt, mis mehega tegu on ning millist kaaslast ta endale otsib.

Nagu ma aru saan, elad ja toimetad sa looduskaunil Väike-Pakri saarel. Küll aga rändasid sa aastaid ringi ja töötasid võõraste heaks. Mis töid sa seal tegid?

Esimest korda rändasin Eestist välja sõbra kutsel. Läksime Rootsi pealinna ühe pere firmasse maalerdama. Siis olin tükk aega ka Soomes maaler ja seal sai teisigi ehitustöid tehtud. Mingi hetk läks mu väikevend Villu Austraaliasse ja mõne aja möödudes läksin mina ka. Seal töötasime esialgu avokaadoistikutega ning hiljem juba maalritööde ja masinatega.

Pärast seda tulin esimest korda Pakrile. Olin aasta siin ja läksin uuesti Soome ja seejärel Saksamaale kruiisilaeva peale. Tollest hetkest jäi mulle meelde kellegi ütlus, et kuna olin väga pikalt järjest tööd teinud, saab kunagi mu vaev tasutud. Mõne aja pärast läksingi Singapuri ning seejärel Hollandisse ja sealt tagasi Soome, kuni kästi maske ette toppima hakata... Kuna ma lollustele ei allu, siis mõtlesin, ehk saan Pakrile tagasi...

Saate «Sellest saab meie suvi» osalise Maarek Kiiveri pilt Väike-Pakrilt.
Saate «Sellest saab meie suvi» osalise Maarek Kiiveri pilt Väike-Pakrilt. Foto: Erakogu

Ja mis töid sa praegu teed? Milline näeb välja sinu igapäev?​

Ma ei jõua kõiki töid ette lugeda, aga hiljuti sai suur saare pulliaed üle vaadatud ja korda tehtud, pullid heinamaalt ära aetud. Nüüd on käsil Heinamaa korda tegemine.

Maarek Kiiver
Maarek Kiiver Foto: Erakogu

Milline kaaslane sa ise oled?

Ma olen väga avatud inimene, saan põhimõtteliselt kõigiga läbi ja võtan inimest, nagu ta on.

Mis on su nõrkused?

Mu nõrkuseks on ei ütlemine. Ma üritan alati aidata, kui vähegi võimalik. Raha ka küsida ei oska.

Mis on su parimad omadused?

Üritan ikka oma lubadusi täita ning minu peale saab päris kindel olla. Vanasti olin ma väga täpne aja suhtes, kuid Pakril ikka juhtub, et paadimees peab mõne minuti ootama.

Mis sa arvad, miks sa siiani abiellunud ega lapsi saanud ei ole?

Abielluda olen lubanud kunagi, öeldes, et üks kord ja lõpuni. Ma usun tingimusteta armastust. Põhjuseks, miks mul veel lapsi ei ole: arvan, et enne peab kõik pättused ära tegema, mitte pärast. Jumalal on vast oma plaan minuga. 

Kui väga sa peret luua soovid? Milline isa sa oleksid?

Peret soovin väga, kui see maailm püsima jääb... Väga keerulised ajad on tulemas. Kuid lastega mul probleeme ei ole. Ma olen saanud korralikult koolitust, sest kasvasin üles sõbra pere juures just koos lastega.

Millist naist sa enda kõrvale sooviksid? Millised iseloomuomadused tal olema peaksid?

Ma soovin, et mu tulevane naine oleks vaimne. Mulle meeldib rääkida asjadest sügavuti, et kust me tulime, miks me oleme ja kuhu läheme...

Mida sa oma tulevaselt naiselt ootad?

Hea oleks, kui saaks koos jooksmas käia. Ma ei pane piire ette, milline naine olema peab. On, kes on. Lihtsalt peab klappima. See on siiski ju südame kutse.

Kas naine peab sinuga koos veisekarja eest hoolitsema hakkama? Või oleks tema teha muud kodutööd?​

Tööd jaotaks ikka nii ära, et mida kellele teha meeldib. Ja mõne ebameeldivama asja võiks ju siis ikka koos ära teha. Kuidas see ütlus oligi: mees teeb maja, naine loob kodu...

Kuidas sa enda tulevikku ette kujutad?​

Täis armastust ja loovust.

Vaata galeriist, milline näeb välja Maareki elu Väike-Pakril!

Kui sa tahad Maarekiga tuttavaks saada, siis mine Kanal 2 veebilehele kanal2.ee/meiesuvi ja jäta sinna oma kontaktandmed!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles