Kreekas hukkus rongide kokkupõrkes vähemalt 32 inimest, vigastada sai üle 85

Elu24
Copy
Foto: AP/Scanpix

Kreeka keskosas Larissa linna lähedal Tempis põrkasid teisipäeva õhtul veidi enne südaööd kokku rohkem kui 350 inimest vedanud reisirong ja kaubarong. Hukkus vähemalt 32 inimest ja viga sai üle 85, teatas Kreeka tuletõrje. Päästetöötajad otsivad meeleheitlikult ellujäänuid.

«Kuulsime lihtsalt pauku... (rongi)vagun hakkas pöörlema ning enne kui rong külili vajus, õnnestus meil väljuda,» rääkis üks meesreisija Kreeka avalik-õiguslikule ringhäälingule ERT.

«Nende piinarikka kümne sekundi jooksul ei näinud läbi suitsu midagi,» ütles teine reisija.

Foto: zumapress.com/Scanpix

Käimas on taastamistööd, keskendudes reisirongi kahele esimesele vagunile, teatas Kreeka tuletõrje. Eeldatakse, et hukkunute arv tõuseb. Reisirong oli teel pealinnast Ateenast Thessalonikisse.

Kreeka riigile kuuluva avalik-õigusliku ringhäälingu ERT piltidel on näha ümberkukkunud vagunitest väljavalguvat paksu suitsu ja pikki päästeautode rivisid nende kõrval. Samal ajal otsisid päästetöötajad tõrvikutega vaguneid läbi, et leida ellujäänuid. Parameedikud viisid šokis reisijad sündmuskohalt minema.

Foto: zumapress.com/Scanpix

Kreeka raudteefirma Hellenic Train teatas pressiteates, et toimus laupkokkupõrge kauba- ja reisirongi vahel. Võimude sõnul pole siiani selge, mis kokkupõrke põhjustas.

Kreeka peamise raudteeettevõtte Hellenic Train ostis Ferrovie dello Stato Italiane 2017. aastal ja see on nüüd täielikult Trenitalia kontrolli all. Ettevõte tegeleb nii kauba- kui reisijate veoga. Põhiliin, millel igapäevaseid ühendusi pakutakse, on Ateena-Thessaloniki.

Foto: zumapress.com/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles