VIDEO ⟩ Ukraina presidendi Zelenskõi uusaastakõnest vilksatas läbi ka president Alar Karis

Elu24
Copy
Kuvatõmmis Zelenskõi uusaastatervitusest.
Kuvatõmmis Zelenskõi uusaastatervitusest. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i Videost.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi pidas uue aasta puhul sütitava 17-minutilise kõne, kus ütles muu hulgas, et 2022 oli aasta, kui Ukraina muutis maailma ja maailm avastas Ukraina. Erinevate klippidega illustreeritud videost vilksatas läbi ka meie oma president Alar Karis!

Ukraina president rääkis kõnes oma riigi kaitsmisest. Sellest, kuidas Ukraina pole mitte kaotanud territooriume, kodusid ja inimelusid, vaid need on Ukrainalt võetud, röövitud ja inimesed tapetud. Seda on teinud terroristid ja okupandid. Ta ütles, et Ukraina hakkas vastu vaatamata soovitustele alla anda ja samm sammu haaval võtab riik röövlite käest kõik tagasi.

Kui Zelenskõi rääkis sellest, kuidas ukrainlased inspireerisid, üllatasid ja neile aplodeeriti, ilmub teiste seas ekraanile videoklipp president Alar Karise visiidist Ukrainasse.

Eesti president viibis aprillis koos Läti, Leedu ja Poola ametivendadega visiidil Kiievis ning kandis seal pilkupüüdvat pusa kirjaga «e-estonian» ehk «e-eestlane».

Hiljaaegu valis Ukraina väljaanne Eesti presidendi Karise võidule kaasaaitajate nimekirja. Väljaanne Kyiv Post tegi nimekirja nii kodu- kui välismaistest inimestest, kes võitlevad Ukraina tuleviku eest mitmel rindel, on viinud Ukraina võidule lähemale ja jätkavad seda ka 2023. aastal. Lisaks Karisele on nimekirjas Soome peaminister Sanna Marin.

Karis ja Marin on välisriikide liidrite nimekirjas, kus on kokku 18 nime, sealhulgas USA president Joe Biden, Suurbritannia endine peaminister Boris Johnson ja NATO peasekretär Jens Stoltenberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles