Kanal 2s alustab ajalooline sari, mis ei lase tõsielulistel faktidel end absoluutselt segada

Elu24
Copy
Foto: Kanal 2

Kanal 2s alustab täna uus ülimalt meelelahutuslik ja ajalooliselt täiesti ebatäpne satiiridraama Katariina Suure tõusust naiivsest neiust Venemaa ajaloo kõige kauem võimul olnud naisvalitsejaks. Ajalooline komöödiasari ei lase faktidel head lugu segada!

Hirmnaljakas ja kohati ehk ootamatult häiriv «Keisrinna» on tituleerinud end aeg-ajalt tõestisündinud looks. Sari on küll saanud ainest ajaloost enesest, kuid jääb siiski suures plaanis väljamõeldiseks.

Peaosades säravad Emmy auhinnale nomineeritud Ella Fanning ja Nicholas Hoult. Sarja tegevus toimub 1761. aasta Venemaal ja räägib keisrinna Katariina Suurest, kes oli seal pikima valitsusajaga naisvalitseja.

Sari saab alguse, kui nooruke ja naiivne sakslannast teismeline Katariina reisib sadu kilomeetreid jäisele maale, et seal võhivõõraga abielluda. Venemaale saabudes suudleb ta maad ning otsustab olla tark ja hea valitseja. Teismelise naiivitari unistused romantikast purustatakse aga kiiresti. Ta taipab peagi, et ta pole Venemaale saabunud, et valitseda – või isegi rääkida –, vaid et olla iluasi keisri kõrval ja pärijaid sünnitada.

Foto: Kanal 2

Pärast keisrinnaks saamist avastab ta, et keiser Peeter on tegelikult üks isekas hellik. Katariina on seevastu intelligentne ja haritud noor naine, kes on lugenud nii Rousseaud kui ka Descartes'i. Eluvõõras ja alguses liigagi romantiline Katariina leiab peagi õige tee õukonda hästi tundva teenija Mariali (Phoebe Fox) abiga. Koos kavandavad nad keisri kukutamist, et hoopis uute progressiivsete ideedega Katariinast saaks Venemaa ainuvalitseja.

Võrratu Nicholas Houlti kehastatud keiser Peetrit kujutatakse kui hullumeelset ja ärahellitatud elumeest. Peeter valitseb oma kapriiside ja tujude järgi ning keelab nii ära näiteks habemed, sest ta on «kaasaegne valitseja». Sarja edenedes saab selgeks, et Hoult naudib selle tegelase mängimist vägagi ja tema jaoks on see ütlemata lõbus roll. Sama võib öelda Elle Fanningu kohta, kes mängib väga koomilist Katariinat, kes kasvab noorest süütukesest naiseks, kellest saab peagi vägev Venemaa valitseja.

«Keisrinna» on ajalooline sari, mis ei lase tõsielulistel faktidel end absoluutselt segada. Tegevus leiab küll aset 1700. aastate Venemaal, kuid sarjal on kaasaegse komöödia tunnetus. Kui uhked kostüümid ja sajanditetagused hoiakud välja vahetada, võiks see kõik toimuda vabalt ka tänapäeval.

«Keisrinna» alustab Kanal 2s täna ja on eetris esmaspäevast neljapäevani hilisõhtutel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles