Gerli Liivamägi esitleb FIBITil oma kollektsiooni HALO

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fibit

Laupäeval, 10. märtsil toob Londonis tegutsev Eesti moekunstnik Gerli Liivamägi Viru keskuses toimuva FIBITi moelavale oma värske ja seniesitlemata personaalkollektsiooni HALO.
 

Gerli Liivamäe uhiuus kollektsioon HALO baseerub religioossusel, milleni moekunstnik jõudis Pariisis töötades ning avastades spirituaalsust enda ümber ja enda sees.

Inspiratsiooni ammutas moekunstnik peaasjalikult 14. sajandi religioossest maalikunstist ja ikoonidest, arhitektuurist, vitraažidest ja mosaiikidest. Pariisis elades ja töötades olid tema suureks inspiratsiooniallikaks Louvre’i kollektsioonid ja Prantsuse arhitektuur.

Kollektsioon tuleb esitlusele ka Londonis Alternative Arts 2012 moenädalal.

Semiootiku taustaga moelooja Gerli Liivamäe huviobjektiks moealal on inimene ja tema suhe moega. Gerli jaoks on moe puhul oluline inimene ja sotsiaalne aspekt moedisainis. Moeloomingu kaudu soovib ta anda edasi ühiskonnas toimuvaid sotsiaalseid muutusi.

Oma käekirja peab Gerli tütarlapselik-naiselikuks, mida saadavad lehvivad ja õhulised kihilised kangad. Gerli sõnul on tema looming naiselikule naisele, kes oskab seejuures hinnata ka pisut seikluslikkust.

Gerli Liivamäe uue kollektsiooni esmaesitlus toimub laupäeval, 10. märtsil kell 16:25 Viru keskuse aatriumis. Moeetendused on kõigile avatud ja tasuta.

FIBIT on Viru keskuse moeürituste sari, mis tutvustab igal kevadel ja sügisel algava hooaja moetrende. Tänavu kevadel toimub FIBIT kuueteistkümnendat korda. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles