9 lõbusat asja, mida teha kodus, kui väljas on liiga palav

Elu24
Copy
Kuuma ilmaga tasub otsida varju ja tarvitada palju vedelikku.
Kuuma ilmaga tasub otsida varju ja tarvitada palju vedelikku. Foto: HEGE-LEE PAISTE

Võtke kuumalainest maksimum just nende lõbusate koduste tegemiste, meisterdamise ja muuga.

Tavaliselt on auravad temperatuurid suvise lõbu sünonüümid: inimesed vedelevad randades härmas jookidega, kõrbevad päikese käes või grillivad õhtupäikest nautides koos pere ja tuttavatega.

Kui kuumalaine aga tabab, on viimane asi, mida tahaks teha, veeta aega väljas, mitte ainult sellepärast, et see on ebamugav, vaid ka seetõttu, et see võib olla ohtlik.

Kahjuks pole piisavalt heid filme ja seriaale NetFlixi's, mida saaks vaadata ja nii palju jääpulki, mida süüa, enne kui peab kodus uusi lõbusaid tegevusi välja mõtlema, eriti kui kodus on lapsed.

Ja kuigi teate, et päike kõrvetab, ei saa teie väikesed lapsed aru, miks nad ei saa tundide kaupa vihmutite vahelt lihtsalt läbi joosta. Selleks on vaja kuumaks päevaks siseruumide tegevuste arsenali:

  • Valmista arbuusist jääjooke

Kuigi teie elutoa diivan ei pruugi olla nii luksuslik kui lamamistool basseini ääres, saate oma kuuma ilma kokteili juues teeselda, nagu oleksite suvepuhkusel. Lihtsalt segage värske mahlane arbuus, jää, laimimahl, apelsinimahl ja mõni lihtne siirup, et luua arbuusi slushie. 

  • Loo siseruumides takistusrada

Kas lapsed tahavad meeleheitlikult energiat välja lasta? Seadke neile siseruumides agility väljakutse. Saate panna tõkkeks diivanipadjad püsti, millest üle hüpata, riputada lakke kõikuvad võtmed, et mille eest põigelda ja teipida lõng koridoris edasi-tagasi, et luua laserlabürint. Võite isegi paluda neil välja mõelda oma takistusi, et hoida nii oma keha kui ka vaimu hõivatud.

  • Pea siseruumides piknikut 

Laske oma lastel valida menüü, pakkige korv ja seadke oma elutoa põrandale tekk.

  • Mõnus spaapäev iseendale

Lõigake silmadele mõned kurgiviilud, pange selga hommikumantel või mugav pidžaama ja veetke paar tundi majas ringi logeledes. Tehke ise näomaske, hoolitsege küünte ja rüübake mõnusalt jahedat jäävett.

  • Istuta taimi

Sageli öeldakse, et looduslike elementide läheduses viibimine aitab hoida teid nii jahedana kui ka rahulikuna. Boonuseks on see, et kui kasvatate oma maitsetaimi siseruumides, ei pea te kunagi nende lõikamiseks õue minema.

  • Võta ette õmblemine

Kindlasti on teil kodus mõni riideese, mis juba ammu parandamist ootab. Lase kehal puhata, aga näppudel töötada!

  • Aeg siestaks

Kui on liiga palav millegi tegemiseks, tehke uinak. Kuuma kliimaga kultuurid on pärastlõunase puhkeperioodi traditsiooni omaks võtnud juba sajandeid.

  • Kapipuhastus

Oleks õige aeg vaadata üle oma kapid, et vabaneda üleliigsetest riietest. Kindlasti ära viska riideid niisama ära, vaid müü või anneta edasi. Taaskasutus on popp!

  • Valmista ise jäätist

Kodus pole üldse keeruline ise jäätist valmistada! Üks näide: Vaja on vahukoort ja kondenspiima. Vahusta koor, nirista hulka kondenspiim ja sega õrnalt. Lõpus lisa meelepärane lisand, näiteks pähkleid või šokolaadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles