Relvastatud mees, kes tappis Oklahoma meditsiinihoones neli inimest, läks sinna oma arsti mõrvama

Elu24
Copy
Tulistamine Tulsas
Tulistamine Tulsas Foto: AP/Scanpix

Tulsa politsei teatas neljapäeval, et tulistaja, kes tappis Oklahoma linna meditsiinihoones neli inimest, läks asutusse, et tappa arst, kes oli teda hiljuti opereerinud, vahendab CNN.

Tulsa politseiülem Wendell Franklin ütles pressibriifingul, et tulistaja Michael Lewis sisenes St. Francis Health Systemi ülikoolilinnakus asuvasse hoonesse AR-15 tüüpi relvaga ja avas tule, tappes kaks arsti ja veel kaks inimest. Lisaks neljale hukkunule said veel mitmed vigastada.

Lewisele tehti 19. mail seljaoperatsioon, mille viis läbi üks hukkunutest. Operatsiooni järel helistas ta arstile mitme päeva jooksul mitu korda. Mees kaebas valu üle ja soovis Franklini sõnul täiendavat ravi.

Lewis külastas arsti teisipäeval ravi saamiseks ja helistas kolmapäeval enne tulistamist uuesti tema kontorisse. Pärast tulistamist leidis politsei ründaja kirja, mis tegi selgeks, et Lewis läks hoonesse kavatsusega tappa teda opereerinud arst ja kõik, kes tema teele sattusid.

Poeg ootas haigla ees, kuni ema hoonest välja pääses
Poeg ootas haigla ees, kuni ema hoonest välja pääses Foto: Reuters / Scanpix

«Sees oli lihtsalt hullus! Sajad inimesed üritasid hoonest välja pääseda,» ütles Tulsa politseikapten Richard Meulenberg CNN-ile.

Massitulistamine on üks viimaseid juhtumeid, kus Ameerika esmareageerijad ja tsiviilisikud seisid avalikus kohas silmitsi relvavägivalla ohuga. Rünnak leidis aset rohkem kui kaks nädalat pärast rassistlikku rünnakut New Yorgi Buffalos asuvas supermarketis, verist rünnakut California kirikus ja kaheksa päeva pärast südantlõhestavat veresauna Texase Uvalde algkoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles