Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

KÕNESALVESTIS ⟩ Vene sõduri kõne emale paljastab võikad meetodid, kuidas ukrainlasi piinatakse (2)

Getter Trumsi
, Tegevtoimetaja
Copy
Vene sõdur Ukrainas. Pilt on illustratiivne.
Vene sõdur Ukrainas. Pilt on illustratiivne. Foto: AFP / Scanpix

Vene sõduri kõne emale on väidetavalt paljastanud võikad viisid, kuidas Venemaa väed ukrainlastest sõjavange piinavad.

Ukraina sõjaväe avaldatud kõnesalvestisel vestleb Vene sõdur Konstantin oma ema Tatjanaga, vahendab Daily Star

Kõnesalvestise tõlkis inglise keelde Ida-Euroopa ekspert Sergei Sumlennõi, kelle sõnul kirjeldas Vene sõdur innukalt viise, kuidas ta Ukraina tavakodanikke piinas ja tappis. 

Telefonikõnes räägitu võib olla häiriv.

«Vene Föderaalne Julgeolekuteenistus (FSB) piinas sõjavange,» tunnistab Konstantin kõne alguses ja lisab, et tema võttis sellest kõigest ka ise osa.

«Kas sa tead, mis on väike roos?» küsib Konstantin oma emalt, kes vastab eitavalt. «Sa saad 21 roosi mehe kehal kasvatada, 20 sõrme-varvast ja üks suguelund,» vastab Vene sõdur ja jätkab: «Üks lõikab naha maha, kõik sõrmed. Hiljem teed sama peenisele. Seda nad kutsuvad 21 roosiks mehe kehal. Tead, millist piinamist ma veel olen näinud?»

«FSB inimesed piinavad? Miks sa ütled, et sa sellest osa võtsid?» küsib ema pojalt.

«Noh, me võtsime sõjavangid, transportisime neid. Kui me piinamiskambrite komandöre ootasime, hoidsime sõjavange, peksime neid, murdsime nende jalad, et nad ei saaks põgeneda,» räägib Vene sõdur, kes enda sõnul ukrainlaste puusi murdis. «Mind ei huvita,» lisab ta, mille peale ema küsib, miks ta kardab, kui teda ei huvita.

«Ma ei karda!» põrutab sõdur. «Miks sa siis nutad?» küsib ema pojalt.

Vene sõdur tõdeb, et ta armastab seda kõike väga. «Ütlesin sulle kogu aeg, et proovin end kontrollida. Kui mina oleksin seal, Ukrainas, naudiksin seda ise ka. Me oleme nii sarnased, sina ja mina,» vastab ema.

Selle peale hakkab Vene sõdur emotsionaalselt rääkima oma vihast ukrainlaste vastu, kasutades väga palju roppe sõnu.

«Miks nad vastu hakkavad? Kas nad ei mõista, et see on läbi?» küsib ema pojalt. «Nad ei saa midagi. Vangistasime ühe tavakodaniku, vanuri, ja tal olid telefonis meie sõjaväe vägede asukohtadest pildid,» kirjeldab sõdur, kelle sõnul peksid nad selle ukrainlase kumminuiadega surnuks. «Kujutad ette, kui palju me pidime taguma, et kumminuiaga inimest tappa? [...] Sa peksad inimest ja tema organid plahvatavad. Nii FSB inimesi siin piinab.»

Siis kirjeldab Vene sõdur veel ühte piinamismeetodit, kus sõjavangile surutakse toru pärakusse ja siis lükatakse toru sisse okastraat. 

«Ma ei tunne kahetsust. Ma olen üle 20 tapnud, olen juba rahulik,» ütleb sõdur oma emale, kes vastab: «Nad ei ole inimesed.»

«Olin väga lahke inimene. Oi, kuidas ma tahaksin sulle kõigest rääkida, et sa näeksid, kui palju ma muutunud olen,» ütleb Vene sõdur lõpetuseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles