15 AASTAT ⟩ Majaka mõrvari karistus jäeti jõusse, saatuslikuks sai üks konkreetne detail

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy
Valentin Krutõh
Valentin Krutõh Foto: Kaader videost/ Reporter

Sikupilli trammipeatuses inimese tapnud 22-aastane Valentin Krutõh saadeti veebruaris maakohtu otsusega 15 aastaks trellide taha. Nüüdseks on ka ringkonnakohus otsustanud, et selline karistus on mehe poolt toime pandud kuriteo puhul sobilik. 

Tallinna Ringkonnakohus jättis käesoleva aasta 14. aprilli otsusega Harju Maakohtu 8. veebruari otsuse muutmata ja esitatud apellatsioonid rahuldamata. Kohus jättis rahuldamata ka Valentin Krutõhi kaitsja Toomas Kõivu taotluse süüteomenetluses tekitatud kahju hüvitamiseks.

Valentin Krutõhile oli esitatud süüdistus selles, et ta lõi tahtlikult mistahes raskusega tervisekahjustuste põhjustamise eesmärgil 31. jaanuaril 2021 ajavahemikul kell 21.00 kuni kell 21.50 Tallinnas Majaka tänaval asuva maja juures tänaval kannatanut vähemalt kaks korda noaga keha piirkonda ja üks kord vasaku käe piirkonda. Oma tegevusega põhjustas Valentin Krutõh tahtlikult kannatanule lõikehaava vasaku käe sõrmel ning rinna- ja kõhuõõnde ulatuva torke-lõikehaava, viimased on mõlemad eluohtlikud tervisekahjustused, mille tagajärjel kannatanu haiglas suri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles