Kuidas koristada kodu kiiresti ja lihtsalt?

Kaup24
Copy
Foto: Pixabay

Koristamine on üks tüütu tegevus, kuid hädavajalik, sest muidu mattuks meie mööbel ja asjad paksu tolmukihi alla. Samuti ei ole suur kogus tolmu hea meie tervisele. Selleks, et koristamine ei oleks sinu jaoks tüütu, panime kokku mõned soovitused, mis muudavad selle lihtsamaks ja nauditavamaks.

 

Kasuta õigeid ja tõhusaid vahendeid

Koristamisel on oluline kasutada õigeid võtteid, aga ka vahendeid. Paljud vahendid ei tee lihtsalt tööd ära. See aga ei tähenda seda, et peaksid eelistama väga tugevaid kemikaale, kindlasti mitte, pigem vastupidi. Survepesur on näiteks üks väga hea vahend, millega erinevaid pindasid puhastada. Survepesur töötab veeauru peal, see tähendab, et sa saad erinevaid pindasid puhastada vett kasutades. Kas pole mitte imeline? Näiteks peseb Kärcher survepesur ära sinu vannitoa plaatide vuugid, rasvase ahju sisemuse kui ka põrandad. Neid pindasid, mida survepesur on võimeline puhastama, on palju.

Lisaks survepesurile vajad ka teisi vahendeid nagu lappe, tolmuimejat kui ka palju muud. Kui sul ei ole kõiki vajalikke puhastusvahendeid, siis soovitame need soetada või kinkida, sest see muudab koristamise kiiremaks ja lihtsamaks.

Hoia asjad alati seal, kus need käivad

Kodu läheb väga kiiresti sassi, kui asjad on igal pool laiali. Olgu selleks siis sokid, riided või mänguasjad. Alati, kui sina või sinu pereliige võtab kuskilt mõne eseme, siis on oluline, et pärast selle kasutamist, pannakse see omale kohale tagasi. Leppige üheskoos selles kokku ja sa näed, et kodu ei lähe enam niivõrd kiiresti sassi.

Selleks, et asju oleks kergem ära panna, soeta erinevaid kaste ja korve nende mahutamiseks. Tihti on kapid ja riiulid asjadest pungil ja kui suure vaevaga on sealt midagi kätte saadud, siis on loomulik, et nende tagasipanek tundub äärmiselt ebamugav.

Korista regulaarselt

Kui sa leiad aega, et koristada iga nädal ja nädala sees hoida asjad korras, siis püsib sinu kodu piisavalt puhas ja korras, et sa ei pea üks päev meeletult kaua aega koristamisele aega veetma. Regulaarne puhastamine ei lase tekkida suurt mustust pindadele ja hoiab kokkuvõttes sinu aega kokku.

Kui sul on kodus lemmikloom, kes ajab palju karvu, siis soovitame soetada endale robottolmuimeja, et vähendada tolmuimemisele kuluvat aega. See on tõhus viis, kuidas hoida põrandapinnad tolmuvabad.

Kaasa koristamisele kogu perekond

Koristamine ei ole vaid sinu töö. Kaasa kõiki pereliikmeid ja jaga ülesandeid. Kui igaüks hoiab korras vähemalt enda tuba ja aitab koristada ka ühiskasutuses olevaid ruume, siis muutub iganädalane koristamine palju kiiremaks ja lihtsamaks. Samuti õpetab see kõigile enda asju korras hoidma.

Copy
Tagasi üles