Kavalaid nippe, kuidas ilma triikrauata triikida

Linda Pärn
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui sul on väga kiire või kui sul triikrauda sootuks polegi, siis on hea teada, et riietelt saab kortse välja ka teiste koduste vahenditega. Osavate nippidega saab riided sama ilusti sirgu, kui saaks triikraua ja triikimislaua abil.

Föön

Niisuta kergelt kortse. Seejärel lase fööni kõige madalama kuumusega õhku kortsudele kuni viie sentimeetri kauguselt, õpetab stylelist.com.

Prits

Pane kortsus riie rippuma. Tee pihustaja sisse segu tassist veest ja teelusikatäiest kangapehmendajast ning pritsi seda kortsudele.

Niiske rätik

Säti oma kortsus riie põrandale ning selle peale aseta niiske käterätik. Siis pressi kortsus alasid ja silu neid kätega.

Duši aur

Sulge vannitoa uks ja aken ning riputa kortsus riie vannituppa duši lähedale. Lase kuumal veel joosta, tekkinud aur sirgendab riide umbes viieteist minutiga. Kui käid samal ajal pesemas, säästad nii aega kui vett.

Teekannu aur

Samal põhimõttel eemaldab kergemad kortsud ka keeva vee aur, mis tuleb keedukannust. Hoia kortsus kohta 20-30 sentimeetri kaugusel auravast tilast. Pane tähele, et hoiaksid oma käsi kuuma eest!

Kuivati kuumus

Kui sul on kuivati, siis viska kortsus riie kuivatisse ja lisa sinna märg sokk või rätik. Seejärel lase kuivatil töötada kõige madalamal kuumusel 15 kuni 20 minutit. Kuumus peaks kergemad kortsud sirgu ajama.

Juuksesirgendaja

Madala kuumuse peal võib juuksesirgendaja olla sama efektiivne kui tavaline triikraud. Tähele peab vaid panema, et ei hoiaks seda ühe koha peal liiga kaua, sest sirgendaja võib kiiresti riide sisse augu põletada.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles