Karm kriitika viis Putini salatütreks peetava neiu instakonto sulgemiseni

Getter Trumsi
, Tegevtoimetaja
Copy
Noor neiu. Pilt on illustreeriv.
Noor neiu. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

2020. aasta lõpus läksid liikvele kuulujutud, et Vladimir Putinil on abieluväline tütar endise koristajaga, kes naudib nüüd miljonärina luksuslikku elu. Avalikuks tuli ka salatütreks peetava 18-aastase Elizaveta ehk Luiza Instagrami konto. Selle pidi aga kriitikalaviini alla sattunud neiu märtsi alguses kinni panema.

Putini tütreks peetav Elizaveta sai 2020. aastal meediakära tõttu ohtralt tähelepanu. Briti kõmumeedia teatel oli neiu Instagrami kontol tolle aasta jaanuari alguses vaid 17 000 jälgijat. Juba paar tundi pärast seda, kui tema konto avalikuks tuli, oli Elizavetal 42 000 jälgijat, hiljem ületas see arv saja tuhande piiri.

Elu24 vahendas 2021. aasta veebruaris, et Putini tütreks peetavat neiut kritiseeritakse sotsiaalmeedias palju ning vene noored ründavad teda küsimustega. Enamasti jäi kriitikutele ette tema luksuslik elustiil. 

Elizaveta (alumisel pildil) Instagramis nägi selliseid peeneid moebrände nagu YSL, Miu Miu, Tom Ford ja Dolce & Gabbana. Lisaks uhketele riietele ning aksessuaaridele postitas neiu pilte ka endast, kuid tema nägu oli alati teatud määral varjatud. Samuti postitas ta aktiivselt Instagrami-lugusid.

2022. aasta jaanuariks oli aga neiu kontol olnud mitu kuud vaikus. Varem usinalt Instagrami postitanud Elizaveta viimane foto pärines 2. oktoobrist. Briti meediaväljaande sõnul näitas Elizaveta viimati Instagrami-lugudes pilte uhkest Monaco katusekorterist. Sellestsamast Monaco katusekorterist, kuhu kolis Elizaveta ema vahetult pärast tütre sündi. See tõsiasi andis paar aastat tagasi tekkinud kuulujuttudele veelgi enam hoogu juurde.

Väidetavalt sai Putin just nende postituste peale pahaseks ja kaotas kannatuse. 

Ohtralt kriitikat

Varemgi Instagramis kriitikat saanud Elizavetat hakati pärast 24. veebruaril alanud sõda veelgi enam kiusama, vahendab Daily Mail. «Kas sa istud oma punkris? Nagu rott?» kirjutati ühe neiu postituse alla. Keegi soovitas tal rääkida Putiniga, keda peetakse tema isaks: «Räägi selle kurjategijaga, et mõrvad peatada.»

«Putin tapab Ukrainas süütuid inimesi. Noored Vene sõdurid saadetakse Ukrainasse, nad ei tea, kellega ja mille vastu nad sõdivad. Vene majandus kukub kokku. [...] Tee midagi,» nõudis üks vihane kommenteerija.

«Samal ajal, kui sina Monacos poosetad, sureb Ukrainas sinu põlvkond su enda isa pärast. [...] Näita oma nägu, sa argpüks!» sõimas teine.

Kui palju vihaseid kommentaare neiu kontole jäeti, on ebaselge, kuid küllap sai Elizavetal neist kõrini, sest nüüd on ta Instagrami konto suletud.

«Armastage, ärge sõdige»

Pole teada, mida arvab Putini tütreks peetav Elizaveta Venemaa rünnakust Ukraina vastu, kuid noor neiu on varem sõjavastase sõnumi edastanud küll.

2021. aasta esimeses pooles kommenteeris Elizaveta avalikult Venemaal opositsioonijuhi Aleksei Navalnõi toetuseks alanud meeleavaldusi. Ta postitas Instagrami-lugudesse kontol Sovietvisuals avaldatud foto, mis pärineb väidetavalt aastast 1989 ja on tehtud Moskva meeleavaldustel. Pildil oleval loosungil on kirjas hüüdlause «Põletame kumminuiad kondoomideks!».

Järgmises Instagrami-loos avaldas Luiza oma arvamuse: «Armastage, ärge sõdige.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles