Liina Stein: peab olema munadega naine, et ellu jääda!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Stein
Liina Stein Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

«Ma ütlen ausalt, peab olema niinimetatud munadega naine, sest vastasel juhul ellu ei jää!» põrutab noor moekunstnik Liina Stein Kroonika veergudel.

Liina (26) sõnab, et tema on maalt ja hobusega – Jõgeva tüdruk

Isa ja vennaga üles kasvanud neiu mõistis varakult, et elus läbilöömiseks tuleb tal pealinna kolida

Moekunstniku veri lõi Liinas välja juba kümneselt, siis, kui ta oma Barbiedele rõivaid õmblema hakkas. Neljanda klassi plikana tuiskas ta mööda kaltsukaid ja otsis põnevaid rõivaid.

Liina ütleb, et teda inspireeris vana kooli värk. See, et ta sai ise midagi ümber muuta ja endale meelepäraseks teha ning teistest erineda. Keskkoolis oli tüdrukul visioon juba oma moekollektsioonist.
 

Tallinnas läks elu käima

Kui ma esimest aastat Tallinna Tehnikakõrgkoolis tehnilist disaini õppisin, siis hakkasin aktiivselt tegutsema. Käisin paljudel üritustel oma kaupa müümas. Aktuaalsed olid erinevad disainiturud, kuhu ma end vaikselt surusin. Tänu sellele tekkis esimene klientuur.

Eesti turg on vallutatud?

Eks ühel hetkel on plaan eksportturgudele minna, jah. Ükskõik mis valdkonna inimene sa oled, ühel hetkel jääb sulle Eesti kitsaks.

Ma ei varja, et mu ambitsioonid on suured, kuid kunagi ei tea, kuhu asi lõpuks välja jõuab.

Disainerrõivad on kallid ja igaüks neid endale lubada ei saa

Iseendasse ei tohiks olla kahju investeerida. Palju on inimesi, kes lähevad poodi ja ostavad 200 euro eest firmateksad. Minu käest saab aga sama hinna eest individuaaltellimusel valmistatud püksid.

Tuleb investeerida Eesti disaini, mis on ainulaadne!


 

Loe edasi värskest Kroonikast!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles